Örök igazság, hogy a sajt mindent jobbá tesz, a sok sajt pedig a zöldségkrémlevest is ellenállhatatlanná varázsolja. Ez a brokkolival és krumplival készülő gazdag és laktató, bársonyosan krémes leves jó sok sajttal készül, és igazi melengető, kényeztető finomság.
A hűvösebb napok eljövetelével egyre jobban esnek a forró és selymes, gazdag krémlevesek, amiknek nagy előnyük, hogy gyorsan elkészülnek, és számtalan módon variálhatóak, és hús nélkül is laktatóak, táplálóak, ez a sajtimádó brokkolileves legalábbis mindenképp. Sűrű, bársonyosan krémes és nagyon finom, valószínűleg még a brokkoliért annyira nem rajongókat is simán meg lehetne győzni ezzel a levessel.
Hozzávalók:
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a brokkolit apró rózsákra szedjük, a szárrészének külső, fás részét levágjuk, a zsenge belsőt felkockázzuk a krumplival együtt. A hagymát finomra vágjuk, és a megolvasztott vajon egy lábasban megfuttatjuk, hozzáadjuk a krumplit, a brokkoli belső részét és a zúzott fokhagymát, átforgatjuk, majd meghintjük a liszttel, ezzel is átkeverjük, felöntjük a vízzel, sózzuk és borsozzuk, és félig lefedve, közepes lángon kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajtot, és botmixerrel simára turmixoljuk, hozzáadjuk a brokkolirózsákat, és forrástól számítva még 5 percet főzzük, hogy a brokkolirózsák roppanósra főjenek, és a leves kellően besűrűsödjön.
Megkóstoljuk és utánízesítjük, majd tálalhatjuk is, pirítóst vagy kenyérkockát kínálhatunk mellé.