Melengető, selymes, igazi téli hangulatú, fűszeres és egészséges leves készült, ami kimondottan laktató, annak ellenére, hogy mindenmentes. A sütőtökből ezerféle ízesítéssel készül krémleves, most viszont aprószemű vöröslencse is került bele, ami tartalmasabbá és krémesebbé teszi.
Gyönyörű a színe, igazi hangulatjavító már a látványa is, valóságos gyógyszer lehet a komorabb, szürke, téli napokon, de íze és illata is jobb kedvre derít mindenkit, mert kellemesen fűszeres és krémes. A sütőtök és a vöröslencse mellett kurkuma, gyömbér, rozmaring és citrom is kerül bele fűszerként, és persze némi hagyma és fokhagyma. Tele van rosttal, tápláló, egyszerű – és bármilyen diétába könnyen beilleszthető.
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát, a fokhagymát és a sütőtököt meghámozzuk, felaprítjuk. Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, a hagymát megfuttatjuk rajta, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a sütőtököt és a folyó víz alatt leöblített vöröslencsét, alaposan átforgatjuk, hozzáreszeljük a gyömbért, beledobjuk a rozmaringot, meghintjük a kurkumával, 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük a zöldséglevessel (vagy vízzel és 2 leveskockával), és fedő alatt közepes lángon 15-20 perc alatt megfőzzük.
A tűzről levéve kivesszük belőle a rozmaringot, a levest botmixerrel selymesre turmixoljuk, hozzáadjuk a citrom facsart levét és ízlés szerint csilit, megkóstoljuk, és frissen őrölt borssal, sóval beállítjuk az ízét.
Aki szeretné, még tovább krémesítheti (növényi) tejszínnel vagy kókuszkrémmel, mindkettő tökéletes hozzá.