Már alig egy hónap, és itt a karácsony, fogynak a napok, és nagyon nehéz úgy készülni, hogy semmi ünnepi hangulatunk nincs. A ráhangolódáshoz a legjobb egy kis fény, illat és kreatívkodás, amihez az alapanyagokat a konyhában könnyedén megtaláljuk: készítsünk narancsos-szegfűszeges mécsest pofonegyszerűen!
A karácsony a fényesség, ezt az időszakot viszont szürke, morcos és hideg napok előzik meg, így nem is csoda, hogy nincs ünnepi hangulatunk. Viszont ezen érdemes változtatni, és a karácsonyi illatokat, fényeket már egy kicsit előbb becsempészni az életünkbe. Hangulatjavítónak és hangolódáshoz is nagyon jó, ha illatos mécseseket készítünk naranccsal és szegfűszeggel. Kellemes kikapcsolódás és jótékony feltöltődés már maga a DIY matatás, alkotás is, főleg egy forralt bor vagy forró csoki mellett, de meggyújtva a mécsest hamarosan isteni illatok és melengető fény tölti be a lakást.
Filléres, egyszerű, szépséges, kézügyességet és extra kellékeket sem igényel – próbáljátok ki!
Mire lesz szükségünk?
Hogyan készítsük?
1. Egy szép narancs tetejére helyezzük a teamécsest, majd egy éles késsel vagy egy sniccerrel körbevágjuk a héjat bemetszve.
2. A kés vagy egy kanál segítségével a narancs héját eltávolítjuk, és a húsból is annyit kiemelünk, hogy a mécsesnek elég helye legyen.
3. Beletesszük a teamécsest, és a hurkapálca segítségével lyukakat fúrunk a narancshéjban – a minta szabad, lehet szív, körkörös, spirál, függőleges csíkok, akár valakinek a neve is…
4. A kis lyukakba szegfűszeget szúrunk.
5. Legvégül a narancs alját késsel levágjuk vékonyan, hogy talpa legyen és ne boruljon fel, guruljon el, mert égő teamécsessel ez ugyancsak veszélyes lehet! A legjobb, ha a szépséges narancsos mécsesünket egy tányérba vagy tálcára, pohárba vagy más gyúlhatatlan tartóra téve üzemeljük be, vagyis gyújtjuk meg!