A bolti csipszről mindenki tudja, hogy rengeteg felesleges olajat és még több sót tartalmaz, de a ropogós nassolnivalónak mégis nehéz ellenállni. A mikrós változat pofonegyszerű és gyors, jó roppanós - és ízlés szerint bármilyen fűszerrel megbolondíthatjuk.
Nem igényel nagy rákészülést, ha szép krumplink van, még csak hámozni sem kell, 2 csepp olajjal készül, és gyakorlatilag 10 perc alatt kész van a klasszikus kis ropogtatnivaló csemegénk – sokkal egészségesebben és olcsóbban. Ha van egy kis kézi gyalunk vagy olyan robotgépünk, aminek van szeletelő betétje, akkor még sokkal egyszerűbb a dolgunk, késsel egy kis ügyességet követel, hogy jó vékonyra tudjuk felszeletelni a krumplikat, mert ez az egyik titok.
A másik lényeges dolog, hogy a felszeletelt krumplikat meg kell szabadítanunk a lehető legtöbb nedvességtől, ezt egy konyhai papírtörlővel vagy tiszta, nem illatosított konyharuhával könnyedén megtehetjük, ezután kettő csepp olaj, és kétszer 3-4 perc mikró, és már csemegézhetünk is!
Hozzávalók:
Elkészítés: A krumplit meghámozzuk vagy ha szép vékony a héja, akkor csak megmossuk, megtörölgetjük. Nagyon vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, és konyhai papírtörlővel felitatjuk a felületéről a nedvességet.
Egy nagyobb tányérba 2 csepp olívaolajat öntünk, ujjbeggyel elkenjük mindenhova, majd kirakjuk úgy a krumpliszeletekkel, hogy ne érjenek össze. Nem szabad sózni, mert vizet enged, és puhulni fog, nem pirulni!
A tányért mikróba tesszük 4 percre 800 Wattra, majd kivéve megforgatjuk a krumplikarikákat, és mg visszatesszük 3,5-4 percre, amíg szépen megpirulnak.
A mikróból kivéve meghintjük sóval – ízlés szerint őrölt bors, rozmaring, kakukkfű, fokhagymapor vagy bármilyen kedvünkre való fűszer mehet rá, összeforgatjuk, és kész is!