Fűszeres és illatos, egészséges és nagyon izgalmas ízvilágú ez az egyszerűen elkészíthető indiai fogás, melegen ragunak, hidegen salátaként is nagyon jól működik, gyorsan elkészül, és egészen új arcát mutatja meg a karfiolnak.
Isteni finom, a kurkumától aranyló színű, fűszeres, kicsit csípős, kicsit savanykás, nagyon izgalmas ízvilágú ez az indiai joghurtos karfiol. Kimondottan egészséges és kalóriaszegény, a rostokban gazdag, alakbarát és vitamindús zöldség pikáns és illatos joghurtszószban fő, akkor igazán finom, ha nem főzzük túl, és egy kicsit még roppanós marad a karfiol.
Maga a szósz pár perc alatt megvan, utána a karfiollal még 10 perc főzés, és már tálalható is az izgalmas és nagyon finom zöldségragu – egy kis rizzsel húsmentes, könnyű, de laktató fogásnak is tökéletes, de köretként is szuper natúr sült csirkemell mellé, sőt hidegen, salátaként fogyasztva is remekül megállja a helyét.
Hozzávalók:
Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, kisebb rózsákra szedjük, a torzsáról levágjuk a külső fás részt, a zsenge belsőt pedig felkockázzuk. Az újhagymát felkarikázzuk, a megtisztított fokhagymát és gyömbért lereszeljük.
Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, beledobjuk a köményt és a mustármagot, megvárjuk, míg pattogni kezd és kiengedi az aromáit, majd mehet bele az újhagyma, a fokhagyma és a gyömbér, átkeverjük, és amikor megérezzük az illatát, mehet bele a kurkuma, a cukor, a csili, valamint só és bors, simára keverjük, majd felöntjük 2 dl vízzel, és hozzáadjuk a karfiolt, átkeverjük, lefedjük, és kb. 10 perc alatt roppanósra főzzük a fűszeres szószban.
Azonnal tálalhatjuk párolt rizzsel, a maradék újhagymazölddel és egy kis csilivel meghintve, kínálhatunk mellé egy kis citromot is, jól passzol hozzá – a maradék pedig hidegen, salátaként is nagyon finom.