Csupa zöldség, nagyon krémes, kellemesen melengető és laktató, egészségesen is könnyedén elkészíthető fogás ez a kukoricás sűrű leves, ami nagyon változatosan variálható. Az alábbi verzió vegán, vega és húsos is lehet, szuperegyszerű és személyre szabható.
A chowder egy sűrű, egytálételnek is beillő leves, ami leggyakrabban kukoricával és krumplival készül, kiegészítve más zöldségekkel, sokszor baconnel vagy más húsfélével és tejszínnel, majd félig összeturmixolva, magával sűrítve ily módon kerül az asztalra.
Rengeteg lehetőség rejlik benne, bármilyen zöldség mehet bele, gyors és nagyon egyszerű, pénztárcabarát és laktató – most egy olyan változatot mutatunk, ami tisztán növényi és mindenmentes, tejszínnel vegetáriánus, egy kis pirított baconnel feturbózva húsos is lehet.
Hozzávalók:
Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, a krumplit, a répát és a húsos paprikát felkockázzuk. Egy lábasban a felforrósított olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a többi előkészített zöldséget, a kukoricát és a fokhagymát, kevergetve 2-3 percet pároljuk, majd felöntjük az alaplével és a tejszínnel vagy kókuszkrémmel, sózzuk, borsozzuk, és forrás után takarékra véve, félig lefedve kb. 25 percet főzzük.
Ha puha a krumpli, botmixerrel ízlés szerint pépesítjük – ez nem krémleves, csak egy kicsit sűrűbbé teszi a turmixolás, de jó, ha maradnak benne bőven darabkák.
Azonnal tálalhatjuk, ízlés szerint egy kis snidlinggel vagy petrezselyemmel meghintve, de süthetünk hozzá felaprított bacont is, amit ki-ki belekeverhet a saját levesébe.