Az egyik legegyszerűbb és legkényeztetőbb finomság a nutellás-mascarponés sajttorta, sütőt, így sütést sem igényel. Nagyon krémes és könnyű, és bár hozzáadott cukrot nem tartalmaz, azért diétásnak enyhén szólva sem nevezhető. Viszont ünnepi alkalomra érdemes elkészíteni, mert mindig sikert arat.
A sajttorta és a mogyorókrém külön-külön is kedvenc, és együtt sem okoznak csalódást. Meglepően egyszerűen és kevéske munkával összedobható ez a csupa krém torta, selymes, gazdag, ünnepi desszertnek is bőven megállja a helyét, és a tortaformában könnyedén szállítható – vendégségbe vagy egy céges partira.
Az alapja nem sima keksz, hanem töltött csokis keksz, ezért kevesebb vaj is elég hozzá, hogy összeálljon, és a krémes töltelék is tovább ízesíti. A sajtos réteg pedig igazán egyszerű, mascarpone, tejszín és csokis mogyorókrém, vagyis Nutella keveréke könnyű habbá verve, ami a hűtőben pihentetve kissé megdermed, megszilárdul, és tökéletesen szeletelhető. A tetejére most csak aprított csoki és egy kevés kakaópor került, de bevonhatjuk olvasztott csokival vagy megszórhatjuk pirított mogyoróval is…
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokikrémmel töltött csokis kekszet összetördeljük, késes konyhai robotgépbe tesszük, és morzsává őröljük. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, és tovább mixeljük, amíg a keksz felveszi az összes vajat. A keveréket egy 22-24 centis kapcsos tortaformába öntjük, és kézzel vagy egy pohár talpával jól lenyomkodjuk, félretesszük.
A töltelékhez a mascarponét és a tejszínt keverőtálba tesszük, és elektromos habverővel jó habossá verjük 3-4 perc alatt. Hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű mogyorókrémet, és tovább verjük, amíg teljesen elkeveredik. A kekszes alapra öntjük, elsimítjuk, és legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen.
Tálalás előtt kézzel átsimítjuk kívülről a formát, hogy kicsit felengedjen, majd leemeljük a peremet róla. A csokit éles késsel forgácsokra vágjuk vagy felaprítjuk, meghintjük vele a sajttortát, és szeletelve tálaljuk.