Pillekönnyű, illatos, szuperegyszerű és abbahagyhatatlan ez a citromos-mákos süti, ami egyszerű joghurtos kevert tésztával készül. Nincs benne tojás, se vaj, így könnyedén elkészíthető csak növényi alapanyagokkal is, a joghurtot szójajoghurtra cserélve. Ja, és 5 perc összedobni ezt a fantasztikus finomságot!
Puha és könnyű a tésztája, benne finoman roppannak a mákszemek, citrom és vanília járja át minden falatját, és rém egyszerű elkészíteni – igazi főnyeremény ez a joghurtos kevert süti, nemcsak isteni finom, de egyetlen tálban percek alatt összeállítható.
A sütési idő viszonylag hosszú, közel 1 óra, de ennyi kell neki, hogy a nedves tészta tökéletesre süljön – aki gyorsabb megoldást szeretne, az muffinformában is megsütheti. Nagy előnye még ennek a sütinek, hogy vegán változatban is elkészíthető, egyszerűen csak a joghurtot kell növényi változattal kiváltani.
Hozzávalók:
Elkészítés: A joghurtot egy keverőtálba öntjük, hozzáreszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét, majd az összes többi alapanyagot hozzáadjuk, és egy kézi habverővel simára keverjük.
Sütőpapírral bélelt – vagy kikent, lisztezett – kenyér- vagy téglaformába öntjük, elsimítjuk, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 55 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A sütőből kivéve hagyjuk 15 percet pihenni, majd a formából kifordítva, rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt megvágnánk és kínálnánk.