A sütőtök valószínűleg minden, kicsit is egészségesebben étkező hűtőjében megtalálható egész télen - nyersen és sütve is, mert annyi minden készíthető belőle. Régen csak magában ettük vagy bébipapi készült vele, ma már rengeteg módon az asztalra kerülhet, szerencsére. Most pufi és könnyű palacsinta készült vele, isteni finom, őuha és könnyű!
A sült és pürésített sütőtökkel zsiradékot, cukrot és lisztet is kiválthatunk, finom és illatos, nagyon jó textúrát ad például a pufi amerikai palacsintának – ez a változat gluténmentes és laktózmentes étrendbe is beilleszthető ellenőrzött zabpehellyel, növényi joghurtot vagy laktózmentes joghurtot használva.
Szuperegyszerű, nagyon finom, könnyű és puha, ha marad belőle, akkor a hűtőben 2-3 napig vígan elvan, reggelire vagy uzsonnára felfrissíthető serpenyőben vagy kenyérpirítóban, isteni és alakbarát, és egy kis vaníliás vagy fahéjas joghurttal meglocsolva mennyei!
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: A zabpelyhet egy késes robotgépbe tesszük, finomra őröljük, majd a kókuszzsír kivételével az összes alapanyagot hozzáadjuk, összemixeljük. Ha tűl sűrű, 1-2 evőkanál vízzel vagy joghurttal lazítjuk.
Ehy serpenyőt felforrósítunk, kávéskanálnyi kókuszzsírt olvasztunk benne, és evőkanálnyi adagokban beletesszük a masszát. Addig sütjük, amíg buborékok, lukacskák jelennek meg a tetején, majd egy spatulával megfordítjuk, és még 2-3 percig sütjük. A maradék kókuszzsírral és tésztával ugyanígy járunk el.
Vanília-kivonattal és kis juharsziruppal kikevert joghurttal tálalva isteni, de ízlés szerint dzsemet, más feltétet is kínálhatunk hozzá. A maradék hűtőben eltartható, serpenyőben vagy kenyérpirítóban másnap felfrissíthető.