A vörösáfonya az egyik legjobb dolog, ami az elmúlt években meghódította hazánkat. Annyira mutatós és finom, szuper alternatívája a sokakat megosztó mazsolának, a rubinvörös, fényes színe nagyon jól feldobja a sütiket, mint ezt az omlós fehércsokis kekszet.
Ajándékba, vendégvárónak vagy a magunk örömére is mindig jól jön egy kis omlós keksz, az édes majszolnivaló pedig akkor a legfinomabb, ha mi magunk készítjük. Ez egy nagyon finom és egyszerűen összeállítható finomság, csokis, pedig nem látszik rajta elsőkén: fehér csokoládé az alapja, és izgalmas kis rágcsák vannak benne, ráadásul le is fagyasztható, így érdemes dupla adagot készíteni belőle, és csak a felét sütni egyszerre, egy következő alkalomra pedig csak elő kell kapni a mélyhűtőből a konyhakész házi kekszet.
Mivel egészben kerülnek bele az áfonya és a pisztácia – mert így mutatósabb – érdemes akkor is betenni a fagyasztóba szeletelés előtt, ha frissen sütjük, de ezt meg is spórolhatjuk, ha darabolva tesszük ezeket a tésztába, és akkor golyóbisokat formázva, majd kissé lelapítva is előkészíthetjük az apróságokat a sütésre.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csokit összetördeljük, tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és gőz fölött vagy mikróban (2 perc 800 Watton) megolvasztjuk, összekeverjük, félretesszük.
Egy másik tálba felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csokoládés keveréket. egy csipet sót és a sütőporos lisztet, összeforgatjuk, végül beledolgozzuk az áfonyát és a pisztáciát, és 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen a tészta.
A pihentetett tésztából kiterített frissen tartó fólián rudat formázunk, majd belecsomagoljuk, a fagyasztóba tesszük 30 percre. Ezután éles késsel fél centis szeleteket vágunk, és sütőpapírral fedett tepsibe rakosgatjuk.
180 fokos sütőben – légkeverés mellett – 10-12 perc alatt megsütjük.