Írd be, mit keresel:

Omlós fehércsokis keksz ünnepien – vörösáfonyával és pisztáciával

A vörösáfonya az egyik legjobb dolog, ami az elmúlt években meghódította hazánkat. Annyira mutatós és finom, szuper alternatívája a sokakat megosztó mazsolának, a rubinvörös, fényes színe nagyon jól feldobja a sütiket, mint ezt az omlós fehércsokis kekszet.

Cookta - 2023.12.24.
Omlós fehércsokis keksz ünnepien – vörösáfonyával és pisztáciával

Ajándékba, vendégvárónak vagy a magunk örömére is mindig jól jön egy kis omlós keksz, az édes majszolnivaló pedig akkor a legfinomabb, ha mi magunk készítjük. Ez egy nagyon finom és egyszerűen összeállítható finomság, csokis, pedig nem látszik rajta elsőkén: fehér csokoládé az alapja, és izgalmas kis rágcsák vannak benne, ráadásul le is fagyasztható, így érdemes dupla adagot készíteni belőle, és csak a felét sütni egyszerre, egy következő alkalomra pedig csak elő kell kapni a mélyhűtőből a konyhakész házi kekszet.

Mivel egészben kerülnek bele az áfonya és a pisztácia – mert így mutatósabb – érdemes akkor is betenni a fagyasztóba szeletelés előtt, ha frissen sütjük, de ezt meg is spórolhatjuk, ha darabolva tesszük ezeket a tésztába, és akkor golyóbisokat formázva, majd kissé lelapítva is előkészíthetjük az apróságokat a sütésre.

Fehércsokis keksz vörösáfonyával

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 2 közepes tojás
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 marék vörösáfonya
  • 1 marék pisztácia
  • csipet só

Elkészítés: A csokit összetördeljük, tálba tesszük, hozzáadjuk a vajat, és gőz fölött vagy mikróban (2 perc 800 Watton) megolvasztjuk, összekeverjük, félretesszük.

Egy másik tálba felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csokoládés keveréket. egy csipet sót és a sütőporos lisztet, összeforgatjuk, végül beledolgozzuk az áfonyát és a pisztáciát, és 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen a tészta.

A pihentetett tésztából kiterített frissen tartó fólián rudat formázunk, majd belecsomagoljuk, a fagyasztóba tesszük 30 percre. Ezután éles késsel fél centis szeleteket vágunk, és sütőpapírral fedett tepsibe rakosgatjuk.

180 fokos sütőben – légkeverés mellett – 10-12 perc alatt megsütjük.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.