Írd be, mit keresel:

Megvan, melyik étel a szomorúság legjobb ellenszere

Ismerősen hangzanak a bánatevés, unalomevés vagy épp érzelmi evés kifejezések? Mindenkivel előfordul, hogy rossz napja van, nem jól sikerült egy megbeszélés, volt egy kis összezördülés, vagy egyszerűen csak jön a szomorúság és magány érzése, és ilyenkor bizony nyílik a hűtő ajtaja, és valami vigasztaló finomság után nyúlunk.

Cookta - 2024.01.03.
Megvan, melyik étel a szomorúság legjobb ellenszere

A dolog pedig látszólag működik, átmenetileg kicsit oldódik a rossz érzés, de csak rövid időre, és közben lehet, sőt valószínű, hogy olyan ételt választunk ilyenkor, ami nem feltétlenül tesz jót, sőt felesleges kilók felelőse lehet, ha rendszeressé válik a bánatevés. Merthogy többnyire édességre esik a választás, sőt a buffalói egyetem pszichológusainak kutatása alapján kiderült, hogy az első számú lélekmentő étel a FAGYLALT! A válaszadók elsöprő hányada szerint a jeges desszert a legjobb stresszoldó és hangulatjavító, márpedig pontosan tudjuk, hogy semelyik összetevője valójában nem bír ilyen tulajdonsággal, mégis működik.

Hogy mi a magyarázat? A tudósok szerint amikor nem vagyunk a topon, magánnyal vagy kudarcélménnyel küzdünk, akkor olyan ételekhez nyúlunk, amelyek a legboldogabb és legfelhőtlenebb gyerekkori élményeinkhez kapcsolódnak, mint amilyen például a gondtalan és örömteli nyaralások voltak, a tudatalattinkba ehhez kapcsolt étel pedig a fagylalt. Amikor szeretnénk magunkat egy kicsit felvidítani, ezért nyúlunk ahhoz az ételhez, ami a boldog pillanatokkal összekapcsolódik.

Most, hogy ezt tudjuk, lehet, hogy elég elővenni néhány fotót régi nyaralásokról, és nem kell feleslegesen nassolni. Persze a fagyiról nem kell lemondani, csak ne szomorúság okán kanalazzuk!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.