Írd be, mit keresel:

Citromos sajttorta egyszerűbben, pohárdesszertnek

A pohárdesszert nagyon jó műfaj, sokkal egyszerűbb, mint egy igazi tortát összeállítani, ízeiben mégis ugyanazt tudja adni, ráadásul mutatós is, és praktikus, hogy egyszemélyes adagokban készíthető. Egy megvágott torta másodjára már nehezen neveuhető elegánsnak, de ebben a formában mindig mutatós marad. Ha szeretitek a sajttortát és a citromot, próbáljátok ki ezt a változatot - egyszerű és isteni!

Cookta - 2024.01.04.
Citromos sajttorta egyszerűbben, pohárdesszertnek

A sajttorta és a citromos desszertek külön-külön is mindig befutók, a kettő egybegyúrva pedig garantált siker, nálunk mindenképpen, főleg ha egyszerűen és gyorsan elkészíthető, és még mutatósan is tálalható. Ezt a változatot nem kell sütni, pár egyszerű alapanyag kell csak hozzá, mégis nagyon harmonikus és friss desszert a végeredmény. Elronthatatlan és mennyei – ennél több nagyon nem kell egy bombabiztos finomsághoz, ami mindig sikert arat, és ez ilyen!

Citromos sajttorta egyszerűbben, pohárdesszertnek

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 kezeletlen citrom
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • csipet só
  • 5 + 3 dkg vaj
  • 25 dkg natúr sajtkrém
  • 15 dkg zabkeksz

Elkészítés: A citromok héját lereszeljük vagy zöldséghámozóval vékonyan lehúzzuk, vékony csíkokra vágjuk, vagy az ehhez legjobb konyhai citrushéj lehúzó kütyüvel vékony csíkokban kinyerjük. A citromok levét kifacsarjuk, átszűrjük. A citromos krémhez a tojásokat, a cukrot, a csipet sót és a kukoricakeményítőt egy lábasban hidegen simára keverjük egy kézi habverővel, hozzáadjuk a citromlevet, és tűzre téve, folyamatosan keverve pár perc alatt sűrűsödésig főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadunk 5 dkg felkockázott vajat, és addig keverjük, míg a vaj felolvad, és teljesen elkeveredik a krémben. Ezután adjuk hozzá a natúr sajtkrémet, amivel simára keverjük.

A maradék 3 dkg vajat felolvasztjuk és a finomra tört vagy késes robotgépben morzsásra mixelt zabkeksszel összekeverjük. Kisebb befőttesüvegek vagy poharak, tálkák, kelyhek aljára szórjuk a vajas kekszmorzsa nagy részét, erre jön a krémsajtos citromkrém, majd a tetejére a maradék vajas morzsa és a citromhéj.

A hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy a sajttorta-állagot elnyerje, de másnapra még finomabb!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.