A gofrit leggyakrabban édesen készítjük, pedig sósan is nagyon jól működik, és még igazi tészta sem kell hozzá feltétlenül. Ha van például maradék főtt krumplink vagy burgonyapürénk, pár perc alatt ropogós és isteni gofrivá változtathatjuk!
Tört krumpli, tojás, liszt és egy kis reszelt sajt keveréke az alapja ennek a szuperegyszerű sós gofrinak, ami ízlés szerint fűszerezhető, ízesíthető, egy kis tejföllel tálalva reggelinek, de salátával vagy kencékkel könnyű főételnek is tökéletesen működik, és ha van maradék krumplipürénk, ami hidegen már nem igazán élvezetes, annak a felhasználására is remek.
Ez a gofri nem az a könnyű fajta, nincs benne sütőpor és csak nagyon kevés liszttel készül, viszont jó ropogós, az alaptészta pedig bármivel megbolondítható – itt aszalt paradicsom és zöldfűszer került bele, így mediterrán ízvilágot kapott, de apróra vágott sonkával, szalámival vagy valamilyen karakteresebb sajttal is gazdagítható…
Hozzávalók 4 darabhoz:
Elkészítés: A krumplipürét egy villával fellazítjuk, áttörjük kicsit, hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, simára dolgozzuk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a zöldfűszert és a finomra vágott szárított paradicsomot, összekeverjük.
A gofrisütőt felforrósítjuk, és kiolajozás nélkül egy adagnyi masszát teszünk bele, 5-6 perc alatt megsütjük, majd a maradék masszával is ugyanígy járunk el.
Kínálhatunk mellé tejfölt vagy mártogatóst, de salátával tálalva könnyű főételnek is tökéletes.