Írd be, mit keresel:

Brokkolis tojássaláta – egyszerű és gyors finomság

Ha hidegtálat készítek, igyekszem a változatosságra törekedni. A szokásos franciasaláta és kaszinótojás kombináció mellett sokan választják a most következő brokkolisalátát.

Cookta - 2024.01.16.
Brokkolis tojássaláta – egyszerű és gyors finomság

Nekem is ez az egyik kedvencem, mindig többet készítek belőle, hogy nekem is maradjon. Isteni, egyszerű, és önmagában is tökéletes, ha egy kis sonkával vagy füstölt tarjával felturbózzuk…

Amúgy tényleg nem kell alkalom ehhez a salátához, bármikor összedobható, isteni köret mindenféle frissen sült hús mellé, de kiadós magában is egy kis párolt rizzsel vagy épp friss, ropogós péksüteménnyel.

Forrás: Hajós Ágnes

Brokkolis tojássaláta

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 kicsi vagy 1 nagy fej brokkoli
  • 5 tojás
  • 1 fej lilahagyma
  • 10 dkg főtt sonka vagy maradék füstölt hús (elhagyható)
  • 3 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • pár csepp citromlé
  • 1 kiskanál porcukor
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, őrölt fehérbors
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, bő, lobogó szódabikarbónás vízben max. 5 perc alatt roppanósra főzzük. Mikor kész, hideg vízbe szedjük.

A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Meghámozzuk, 8 darabba vágjuk, néhányat félreteszünk a díszítéshez. A lilahagymát hajszálvékonyra szeljük, a húst falatnyi darabokra tépkedjük (de enélkül is finom).

Az öntethez összekeverjük a tejfölt a majonézzel, a mustárral, a felaprított petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. A citromlével és a cukorral finomíthatunk rajta ízlés szerint.

Óvatosan összeforgatjuk a brokkolirózsákat a tojásokkal, hagymával, sonkával és a tartárral. Fogyasztásig hűtőben tartjuk, a félretett tojásokkal díszítve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.