A rakott ételek nagy kedvenceink, a csőben összesütött egytálételben rengeteg íz simul össze, emellett kiadós és tápláló is. Ez a változat pedig pikk-pakk összeállítható, jó szaftos, fehérjében gazdag és elronthatatlan.
A jó rakottas titka, hogy kellően szaftos és ízletes minden falatja, ami ennél az isteni brokkolis egytálételnél bátran elmondható, hiszen a belevalókat egy sajtos, tojásos, tejes keverék fogja össze, egyfajta felfújtként öleli körbe a zöldségeket és a halfalatokat. A brokkoli és a krumpli mellé most sovány tengeri halfilé került, de aki inkább csirkemellel készítené, azzal is tökéletesen működik.
Ennek a változatnak nagy előnye, hogy bár több komponense van, mégis nagyon gyorsan előkészíthető, mert csak a zöldségeket kell egy kicsit előfőzni, nem kell rétegezni, csak belehalmozni a sütőtálba, nyakon önteni sajtos-tejes tojással, és betolni a sütőbe…
Hozzávalók:
Elkészítés: A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a száráról levágjuk a fás külsőt, a belsejét felaprítjuk. A zöldségeket forró, sós vízben 8-10 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük. A főzőlevet érdemes felhasználni egy leveshez például.
Közben a halat felkockázzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a citrom kifacsart levét, összeforgatjuk.
Egy sütőtálat kivajazunk, a zöldségeket elterítjük benne, a halkockákkal megszórjuk, szerecsendiót őrölünk rá. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a tejet, és villával felverjük, majd a reszelt sajt nagy részét is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és egyenletesen a zöldséges-halas keverékre öntjük, a maradék reszelt sajttal meghintjük.
180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.