Írd be, mit keresel:

Csilis-csokis lávasüti, a tüzes csábító

Ha van desszert, aminek nem lehet ellenállni, akkor az a folyékony belsejű, nagyon csokis lávasüti: nevét is onnan kapta, hogy a belseje krémesen lágy, sűrű és folyékony csokimámor, amit lágy tészta ölel körbe - igazi csábítás, ami meglepően egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Cookta - 2024.02.12.
Csilis-csokis lávasüti, a tüzes csábító

Azon ritka desszertek egyike a lávasüti, amit forrón kell fogyasztani, egyszerre lehet rusztikus és elegáns, nagyon szexi, különösen egy kis fagylalttal tálalva, amikor a hideg-meleg kontrasztja még izgalmasabbá teszi ezt a csábító desszertet.

Valójában egy szemtelenül egyszerű klasszikus a lávasüti, ami egyetlen tálban egy kézi habverővel 5 perc alatt összeállítható, akár előre elkészíthető, és a hűtőben pár órát eltartható a sütés előtt, ha például egy édeskettes, gyertyafényes vacsora végére szánjuk, viszont a sütést közvetlenül a tálalás előttre hagyjuk, mert csak frissen jó – és fontos, hogy nem szabad túlsütni!

Csilis-csokis lávasüti

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 2 egész tojás + 2 sárgája
  • csipet só
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg liszt
  • kevés őrölt csili vagy cayenne bors

Elkészítés: A csokoládét és a vajat felkockázzuk, és egy tálba tesszük, gőz fölött – vagy mikróban 800 Watton 2 perc alatt – megolvasztjuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a vanília-kivonatot, a csilit vagy cayenne borsot és a csipet sót, valamint a tojásokat és a tojássárgákat, kézi habverővel simára keverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, finoman összeforgatjuk.

Hat kivajazott szufléformába vagy muffinsütőbe elosztjuk a masszát, és 180 fokos sütőbe toljuk, és 10 percet sütjük, majd kivéve azonnal tálalhatjuk, a kis formában tányérra téve – vagy kiboríthatjuk egy tányérra, ha egy gombóc fagyit is kínálunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.