Létezik egy Hasselback-burgonya nevű étel, melynek a lényege, hogy a krumplit vékonyan be kell vagdosni, sajttal, vajjal puhára kell sütni. Na, én ezt fejlesztettem tovább, édesburit használtam, valamint lila hagymát és érlelt sonkát is, amik ugye nagyon jó barátságban vannak egymással (meg velem is).
Nagyon egyszerű, ráadásul gyorsan össze is lehet dobni, a hűtőben kallódó sajtmaradékok nagyon jól megmenthetőek ezzel a recepttel. Én húsosan készítettem, egy kis sonkával, de vegák el is hagyhatják, úgy sem lesz panasz rá.
Az eredmény ez a gyönyörűség lett, ami már a színeiben kedvére való az ember lányának, de az illata és az íze az, aminek senki sem tud ellenállni. Ti sem fogtok csalódni, ha kipróbáljátok, jó étvágyat hozzá!
Forrás: Hajós Ágnes
Hozzávalók:
Elkészítés: Az édesburgonyákat meghámozzuk, széltében félcentinként bevagdossuk, de nem teljesen, az alján fél centi vastagon egyben hagyjuk, hogy legyező alakú legyen. A vágásokba felváltva teszünk sonkát és hagymát, tepsibe sorakoztatjuk. A tetejükön elosztjuk a vajat, borsozzuk, és óvatosan megsózzuk (használhatunk még más zöldfűszert is, pl. rozmaringot, római köményt).
Forrás: Hajós Ágnes
200 fokos sütőbe toljuk, addig sütjük, míg az alja is megpuhul, villával ellenőrizzük. Mikor kész, a tetejükön elosztjuk a reszelt sajtot, meglocsoljuk az edény alján összegyűlt vajjal, pár percre visszatoljuk a sütőbe, míg a sajt megolvad.
Azonnal tálaljuk, zöldsalátát kínálhatunk hozzá.
Forrás: Hajós Ágnes