Írd be, mit keresel:

Ellenállhatatlan almatorta selymesen, fehércsokis krémmel

A francia konyha egyik gyöngyszeme a krémes almatorta, aminek az alapja omlós linzertészta, és a vékonyra szeletelt almát selymes vaníliás cukrászkrém öleli körbe. Mesésen finom, és most még egy kis fehér csokoládé is került bele.

Cookta - 2024.02.22.
Ellenállhatatlan almatorta selymesen, fehércsokis krémmel

Omlós vajas tészta, lágy krém és savanykás almaszeletek tökéletes harmóniája ez a torta, igazi békebeli finomság főzött cukrászkrémmel, amit fehér csoki tesz még illatosabbá és csábítóbbá. A tésztája készítését megkönnyíti, hogy először robotgépben kell összemorzsolni, majd pár perc alatt összeáll, és nyújtás nélkül is könnyen belenyomkodható egy kapcsos tortaformába vagy pitetálba.

A cukrászkrém – vagyis crème pâtissière (ejtsd: krem pátisszier) – pedig ne rettentsen vissza senkit, nem csak cukrászoknak sikerül, csupán egy főzött alapkrémről van szó, amihez tojássárga, tej, cukor és étkezési keményítő kell, illetve vanília – és esetünkben egy kis fehér csoki és vaj is, hogy még krémesebb és lágyabb ez az ellenállhatatlan sütemény.

Almatorta fehércsokis krémmel

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg hideg vaj
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárga
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg fehér csokoládé

Valamint:

  • 3-4 alma
  • 1 evőkanál porcukor a tetejére

Elkészítés: A lisztet, a porcukrot, a felkockázott hideg vajat és a csipet sót egy késes robotgépbe tesszük, és homogén morzsává összedolgozzunk, majd egy tálban pár perc alatt összegyúrjuk, a kézmelegtől összeáll. Kapcsos tortaformába nyomkodjuk egyenletesen úgy, hogy a peremére is jusson. 180 fokos sütőbe toljuk, és 20 percig elősütjük a tésztát.

A töltelékhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, az étkezési keményítővel és 1 dl tejjel kézi habverővel simára keverjük, majd felöntjük a maradék tejjel, és tűzre téve, folyamatos kevergetés mellett sűrűsödésig, jó krémesre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a felkockázott vajat és a felaprított fehér csokit, és addig keverjük, míg felolvadnak és elkeverednek.

Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk éd kicsumázzuk, egész vékonyan felszeleteljük.

Az elősütött tésztalapra öntjük a krém felét, kirakjuk az almaszeletek felével, majd rásimítjuk a maradék krémet, és kirakjuk a maradék almával. Végül egyenletesen meghintjük 1 evőkanálnyi porcukorral.

Visszatoljuk a sütőbe, és kb. 15 perc alatt készre sütjük, majd a sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, és szeletelve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.