Nem csalás, nem ámítás, valóban 3 hozzávaló és szinte semmilyen konyhai jártasság nem kell ehhez a légiesen könnyed finomsághoz, akár kezdő konyhatündérek is bátran nekiállhatnak.
Elképesztően finom, pillekönnyű, szinte elolvad a szájban… Mindehhez pedig nagyon egyszerűen elkészíthető felfújtféle a japán sajttorta, aminek alapja krémsajt, ehhez jön még egy kis tojás és olvasztott fehér csokoládé. Mivel liszt nincs benne, így gluténérzékenyeknek is ideális. Ha betartjuk a sütési előírásokat, akkor elsőre is tökéletesen sikerülhet, és tulajdonképpen nagyon egyszerű: két sütési hőmérséklet és egy kis pihentetés a lényege. Mi is kipróbáltuk, és valóban fantasztikusan könnyű és finom.
Az alaprecept variálható is, hogy kicsit karakteresebb legyen a sajttortánk: készíthetjük étcsokoládéval, de reszelhetünk hozzá egy kis citrom– vagy narancshéjat, fűszerezhetjük egy kis tört kardamommal, rózsaborssal, vagy ahogy Japánban népszerű, egy kis matchaport adhatunk hozzá, de készíthetünk hozzá egy pikáns gyümölcsragut is bogyós gyümölcsökből a tálaláshoz.
Az alábbi videóban jól követhető a folyamat, de alatta természetesen megtalálható a pontos leírás is.
Hozzávalók:
Elkészítés: A fehér csokit kockákra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
A felovadt csokoládéhoz adjuk a krémsajtot, elkeverjük, amikor már homogén, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és simára keverjük.
A felvert tojásfehérjét 3 részletben a csokis keverékhez adjuk, könnyű mozdulatokkal összeforgatjuk, de nem kell túlságosan eldolgozni.
Egy kivajazott sütőforma oldalát sütőpapírcsíkokkal kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk. Tepsire tesszük, forró vízet öntünk alá, és jöhet a sütés 3 lépcsőben.
1. 170 fokon 15 perc
2. 160 fokon 15 perc
3. elzárt sütőben 15 perc
Ezután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.