Ha édességről van szó, akkor nálam inkább a sütifélék jöhetnek szóba. Így amikor tehetem, mindig sütök valami finomságot. A családnak van egy nagy kedvence, amit most megosztok veletek: pudingos, nagyon mákos és őrülten finom.
Nagyon könnyed sütemény, szinte „eteti” magát. 🙂 Az alapja egy könnyű csupa mák piskóta, nincs is benne liszt, önmagában is nagyon finom, akár egy kis lekvárral megtöltve, de egy pudingos-vajas vaníliakrémmel a legfinomabb szerintem.
Minden alkalommal hamar elfogy, nálunk legalábbis annyira szereti mindenki. Ráadásul szülinapi tortának is el lehet készíteni, szerintem kellőképpen ünnepi, és nem is igényel nagy díszítést, csak egy-két gyümölcs kell rá, és kész is a tökéletes szülinapi torta. 🙂
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítés: A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a mákot. Egy másik tálban felverjük a tojásfehérjéket, és óvatosan a mákos masszával összeforgatjuk.
Kikent és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába simítjuk, és 170-180 fokon megsütjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre kikeverjük, és gyenge tűzön, folyamatos kevergetés mellett, megfőzzük. Mikor már egy kicsit hűlt, hozzákeverjük a vajat.
Ha teljesen kihűlt a krém és a tészta is, akkor rákenjük a mákos piskótára, és lehet díszíteni. 🙂
Szerintem egyszerű elkészíteni ezt a sütit, és tényleg nagyon finom is. 🙂