Írd be, mit keresel:

Citromos sajttorta, de pohárkrém

Nagyon szeretjük a pohárdesszerteket, mert egyszerre mutatósak és egyszerűek, könnyen és gyorsan összeállítható, ideális olyan alkalmakra, amikor nem akarunk sütögetni, de mégis jól jönne valami finomság. 

Cookta - 2024.04.01.
Citromos sajttorta, de pohárkrém

A sajttorta méltán nagy kedvenc, akármelyik változatáról legyen is szó. A sütés nélküli sajttorta egyszerű, de kellő pihentetési időre van szükség, hogy szeletelhetővé összeálljon. A pohárkrém esetében mindezt megspórolhatjuk, bár egy kis pihentetés ennek is jót tesz, hogy kicsit összeérjenek az ízek.

A sajttortás pohárkrém önmagában is nagyon finom, de egy kis citrommal friss, üde desszertet kapunk, ami egyszerre édes és savanykás, nagyon krémes és ropogós. Gyors édességnek vagy ünnepi desszertnek éppúgy megállja a helyét, még egy nagyobb lakoma után is kellően gyümölcsös és krémes, vagyis jól csúszik, de villámdesszertnek is tökéletes.

Citromos sajttorta pohárkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 citrom
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 db zabkeksz
  • 1-1,5 dl citromszörp
  • 1/2 csomag porzselatin

Elkészítés: A krémsajtot a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével simára keverjük. A tejszínt habbá verjük, 2-3 evőkanálnyi habbal fellazítjuk a krémsajtos keveréket, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.

A zabkekszet morzsásra összetörjük, poharakba, kelyhekbe vagy kis befőttesüvegekbe elosztjuk, majd rákanalazzuk a citromos krémet.

A zselatint 3 evőkanál hideg vízzel elkeverjük. A citromszörpöt egy kis forralóban felmelegítjük, hozzáadjuk a zselatint, jól elkeverjük, majd a tűzről levéve a pohárkrémek tetejére öntjük. Hűtőben legalább 1 órát pihentetjük, majd tálalható is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.