Írd be, mit keresel:

Feta szendvicskrémnek – 3 életmentő villámgyors változat

A fetát – vagy az olcsóbb krémfehérsajt változatát – leggyakrabban görög salátába tesszük kockázva, ritkábban belemorzsoljuk más salátába, pedig eszméletlenül jó szendvicskrémbe is: karaktert ad neki, villával is könnyedén összetörhető, de a botmixert bevetve 5 perc alatt 3 isteni kencét vagy mártogatóst varázsolhatunk egy csomag fetából vagy krémfehérsajtból.

Cookta - 2024.07.19.
Feta szendvicskrémnek – 3 életmentő villámgyors változat

A feta görög eredetvédett sajt, vagyis az feta, amit ott készítenek, a hozzá nagyon hasonló friss sós sajtot krémfehérként viszont itthon is lehet nemcsak árulni, de készíteni is. Elképesztően jó alapanyag főleg nyári fogásokhoz – salátára morzsolva, hússzeletbe töltve, sült vagy rakott, töltött zöldségekhez – vagy éppen mártogatóshoz, szendvicskrémbe pár egyszerű alapanyaggal. Gyors, kiadós, frappáns, pár perc alatt is villantós szendvicskrémet vagy mártogatóst varázsolhatunk vele.

Bár nagyon karakteres és intenzív önmagában a feta, szelíd és selymes alapanyagként simul bele a nyári szendvicskrémekbe. Nem kell sok mellé – egy csomag krémfehérsajttal, 1 érett, lédús paradicsommal, 1 kis pohár tejföllel, fél kigyóuborkával és némi fűszerrel – pár perc alatt 3 isteni kencét készíthetünk. Ezek alapok, és szabadon variálhatók!

Fetakrém paradicsomosan, zöldfűszeresen és görögösen

A 20–25 dkg-os fetát vagy krémfehérsajtot nagyjából három részre vágjuk, majd a következőkkel összemixeljük…

Paradicsomosan

A sajtot felkockázzuk, és egy szép, tenyérnyi, napérlelte és feldarabolt paradicsommal, pici olívaolajjal, kiskanálnyi oregánóval összemixeljük. Egy kevés frissen őrölt bors csak jót tesz neki…

Tejfölösen, zöldfűszerekkel

A sajtot villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt, belereszelünk 1 gerezd fokhagymát, hozzáadunk 1 evőkanál olívaolajat, ízlés szerint friss és apróra vágott petrezselymet, kakukkfüvet, rozmaringot, mentát vagy oregánót, színes borssal vagy egy kis összetört koriandermaggal megszórva simára keverjük.

Uborkásan

Fél kígyóuborkát meghámozunk, lereszelünk, a fetát villával összetörjük, 1 evőkanál olívaolajjal, 2 evőkanál tejföllel vagy görög joghurttal, fél csokor kaporral vagy petrezselyemmel, korianderrel és pár csepp citromlével összekeverjük.

Más karakterek, de zseniálisan egyszerű mind!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.