Írd be, mit keresel:

Tökéletes sajtos muffin – alaprecept variációkkal

Puha és omlós, kellemesen fűszeres, a sajttól és az oregánótól olyan az illata, mintha pizzát ennénk, csakhogy sokkal egyszerűbben elkészíthető, ízlés és a rendelkezésre álló alapanyagok szerint a végtelenségig variálható ez a sós muffin.

Cookta - 2024.07.19.
Tökéletes sajtos muffin – alaprecept variációkkal

A sós muffin kevésbé népszerű, mint az édes, pedig az egyszerű kevert tésztával készülő egyszemélyes kis muffinok nagyon praktikusak. Kirándulásra, piknikre, strandra, kerti partira vagy irodai ebédnek is tökéletes, melegen egy zöldségkrémleves vagy saláta mellé kenyér helyett sokkal finomabb, de langyosan és hidegen is príma – akár magában is.

Az is jó benne, hogy az alaprecept nagyon egyszerű és remekül gazdagítható, tehetünk bele 8-10 dkg sonkát finomra vágva, ugyanennyi konzerv tonhalat, esetleg kevés finomra vágott kolbászt vagy szalámit, ha húsos ízekre vágyunk, de kukoricával vagy apróra kockázott paprikával is nagyon finom, a tetejébe pedig akár tehetünk koktélparadicsomot is sütés előtt, akkor összhatásában tényleg olyan lesz, mint a pizza!

Sajtos muffin olajbogyóval

Hozzávalók 12 muffinhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl tej
  • 5 dkg tejföl
  • 3 tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • maréknyi olajbogyó
  • só, bors

Elkészítés: A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a tejet és a tejfölt, majd elektromos robotgéppel jó habosra verjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, ezzel is simára keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, az oregánót és a felaprított olajbogyót, és a masszát 12 papírkapszlival kibélelt muffinformába elosztjuk. A tetejét megszórhatjuk szárított vagy frissen apróra vágott zöldfűszerrel, bazsalikommal, kaporral, petrezselyemmel.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 25 perc alatt megsütjük, a sütőből kivéve hagyjuk 10-15 percet hűlni. Melegen leves vagy saláta mellé nagyon finom kenyér helyett, langyosan vagy hidegen is tökéletes, akár csak magában.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.