Isteni finom, pillekönnyű és puha, a szájban szinte elolvad ez a zseniális, üdén citromos kevert süti, ami nagyon egyszerűen és pár perc alatt összeállítható, így pörgős napokon sem kell lemondanunk egy kis kényeztetésről, hosszan friss marad, bár a finomsága okán nem sok esély van rá, mert hamar el fog fogyni...
Fantasztikusan jó állagú, a vajnak köszönhetően puha és szaftos ez a kevert süti, ami egyetlen tálban egy kézi habverővel kikeverhető, a legegyszerűbb, mindig kéznél lévő alapanyagokkal készül, álomfinom, frissítően citromos, kezdőknek vagy időhiánnyal küzdőknek is ideális, és biztos sikert arat.
Az egyetlen fontos betartandó, hogy lágy, szobahőmérsékletű vajjal dolgozzunk, mert ezt tudjuk könnyedén és jó alaposan kikeverni a cukorral, majd a tojással és a többi alapanyaggal, és ez a titka ennek a tökéletes állagú és ízű sütikének. A tésztába érdemes csokicsepekkel vagy akár mazsolát, friss vagy aszalt áfonyát dobni a végén, hogy még izgalmasabb legyen, de persze enélkül sem lesz rá panasz, az garantált. 😉
Hozzávalók:
Elkészítés: A lágy vajat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és kézi habverővel simára jól kikeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindig elkeverve, míg felveszi teljesen a cukros vaj. Hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a citrom kifacsart levét, majd két részletben, felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet – fele liszt, fele tej, fele liszt, fele tej – mindig simára keverve. Végül beleforgatjuk a csokidarabokat – de tehetünk bele mazsolát vagy áfonyát is, de akár el is hagyhatjuk -, majd sütőpapírral kibélelt kb. 25×25 centis formába öntjük, elsimítjuk.
180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett 30-35 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd kivéve hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve, szeletelve tálaljuk.