A krumplilevesnek számtalan változata van, és bátran az olcsóbb ételek közé sorolhatjuk. Készülhet csak zöldségekkel, de belecsempészhetünk egy kis kolbászt, virslit, én néha csirkemellet is, de készítettem már baconnel is… A tejföl viszont egyik változat tálalásakor sem maradhat el!
Most egy egyszerű, pénztárcabarát, ám nagyon finom levest készítettem, jó sok tárkonnyal és babérlevéllel. Imádom a tárkony ízét és illatát, és nem csak csirke- vagy pulykaragulevesben, érdemes bátran használni, mert egészen átváltoztat egy-egy megszokott fogást.
Az így megbolondított klasszikus és hagyományos magyaros leves a végén egy tejfölös habarást kap, és hogy tartalmasabb, gazdagabb legyen, levesbetétként egész tojásokat főztem bele. Így elkészítve nemcsak ízletes, de igen laktató is volt, ráadásul gyors, és igazán melengető a hűvös napokon.
Hozzávalók:
Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a felkockázott krumplit, és keverjük össze. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bőven tárkonnyal, adjuk hozzá a babérlevelet és az ételízesítőt, majd főzzük a krumplit félpuhára.
A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd csorgassuk a levesbe. Én egy szűrőn át csorgattam bele, hogy a leves szép selymes, csomómentes legyen.
Ezután forraljuk fel a levest, majd egyesével, óvatosan, üssük bele a tojásokat, és a lángot mérsékelve szép lassan főzzük még kb. 10 percig. Fontos, hogy miután beleütöttük a tojásokat, már nem szabad megkeverni, hogy a tojások szépen egyben maradjanak!
Tálaláskor merjük a levest tányérba, tegyük bele a főtt tojást, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.