Írd be, mit keresel:

A @3 @legdrágább @étel – dúsgazdagoknak és lottónyerteseknek

Több ezer dollár vagy euró egy fogásért – mi nem vágyunk ezekre a különlegesen drága ételekre, de van kereslet rájuk. Szerintetek megéri? Megkóstolnátok, ha a pénz nem számítana?
Cookta - 2016.03.05.
A @3 @legdrágább @étel – dúsgazdagoknak és lottónyerteseknek

Kaviár, homár, szarvasgomba – a gasztronómia csúcsa, de a valódi arannyal bevont ételek is népszerűek a világ legdrágább ételei között. Szerintünk őrültség, de vannak, akik boldogan fizetnek értük, különben nem lennének étlapon. Nézzük a Top3 flancos fogást! Megkóstolnátok?

A legdrágább rántotta

A Zillion Dollar Lobster Frittata lehet a világ legdrágább reggelije egy New York-i, pontosabban manhattani luxusszállodában a Norma’s étteremben. Ára potom 1000 dollár (kb. 270 000 Ft). Valószínűleg nem a tojás és a hozzá tálalt sült krumpli dobja meg az árat, hanem az a 28 dkg kaviár és 45 dkg homárhús, ami a tojásos reggeli mellé kerül. Évente 10-12 adagot rendelnek belőle…

A legdrágább péksütemény

Amerika mindent visz… Népszerű péksüteményük, a bagel aranyáron és aranyozottan is népszerű. A legdrágább szendvics ebből a népszerű lukas péksüteményből készül, 1000 dollárért (kb. 270 000 Ft) bárki megkóstolhatja. A bagelben sajtkrém, fehér szarvasgomba és gojibogyó van, valamint rizlingzselé – és valódi aranyfüsttel tálalják. Itt meg is nézhető.

Egy picit drága fagyi

A világ egyik legdrágább kakaójából készül az a fagylalt, pontosabban „fagyasztott forró csoki” (frozen hot chocolate), szintén New Yorkban, amit kb. 5 millió forint értékű dollárért kóstolhatnak a luxuskedvelő lottónyertesek. Valószínűleg a desszert tetejére kerülő aranyreszelék és szarvasgomba csak elenyésző része az árnak, borsosabb a fagyikehely lehet, amit aranybevonat és gyémánt díszít, amit természetesen haza is vihet a dúsgazdag és ínyenc kóstoló.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.