Vendégvárónak vagy borozgatáshoz, baráti beszélgetéshez vagy társasozáshoz mindig jól jön egy kis ropogtatnivaló. Ez a nagyon sajtos ropi az egyik kedvencünk, könnyű az elkészítése és a tésztája is.
A sajtos ropogós rém egyszerű, de néhány dologra érdemes figyelni, hogy tökéletes aprósütit kapjunk:
Változatok:
Ropogós sajtos rúd
Hozzávalók:
A tésztához:
A tetejére:
Elkészítés: A lisztet tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a kisebb kockákra vágott vajjal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tejfölt és a tojást, gyorsan összedolgozzuk. Fóliába csomagolva egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
Másnap a sütőt előmelegítjük 200-220 fokra. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal (vagy amivel szeretnénk, akár többféle is készülhet). Rudakra vágjuk késsel vagy pizzavágóval, sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, betoljuk a forró sütőbe, és 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az aprósütemények tea mellé, vendégváró falatokként kínálva, de még uzsonnára fogyasztva is kitűnő választásnak bizonyulnak. Ezekkel a nagyon könnyen elkészíthető, mégis ellenállhatatlan édes apróságokkal egyszerűen lehetetlen betelni.