Írd be, mit keresel:

@Rakott @krumpli gazdagon, sajtosan #lacafoz módra

A rakott krumpli kiadós és tartalmas egytálétel, szinte elronthatatlan, egyetlen buktatója, ha száraz lesz – ezzel a recepttel biztos nem, mert van benne sok tejföl, reszelt sajt, kolbász és még egy kis kolozsvári szalonna is…

Ezerféle módon variálható a rakott krumpli, én most a hűtőben talált maradékokat használtam hozzá, került bele hagyma és újhagyma is, a tetejére pedig egy kis snidling. Ezt az adagot a hét elején készítettem magamnak, négyszer jól lehet lakni belőle, emberesen…

Cookta - 2016.04.09.
@Rakott @krumpli gazdagon, sajtosan #lacafoz módra

Forrás:
#lacafoz

Rakott krumpli sajttal gazdagítva

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya (tepsifüggő)
  • 7 tojás
  • 1 szál kolbász
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1-2 db újhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • bors

A szószhoz:

  • 2 nagy pohár tejföl
  • 2 db nyers tojás
  • 20 dkg sajt ( lereszelve)
  • az újhagyma zöld része (apróra vágva)
  • csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés: A szószhoz a tojásokat felverjük, majd az összes többi hozzávalóval együtt a tejföllel elkeverjük.

A burgonyát alaposan megmossuk, majd annyi hideg vízzel felöntjük, hogy ellepje. Hozzáadunk 1,5 evőkanál sót, majd forrástól számítva 20 percig főzzük. A tojásokat is sós vízbe rakjuk, forrástól számítva 8 percig főzzük. Ahogy kész vannak a tojások, hideg vizet folyatunk rájuk, hogy kihűljenek. Amikor a burgonya elkészült, leöntjük róla a vizet, és még melegen meghámozzuk (ha nem szeretnénk meghámozni, akkor hűlni hagyjuk). A tojásokat és a burgonyát felkarikázzuk, a hagymát meghámozzuk, először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk. Az újhagyma fehér részét is felkarikázzuk (a zöld részét félretesszük).

A kolbászt meleg vízzel leöblítjük, így könnyen lejön a bőre, majd ezt is karikára vágjuk. A kolozsvári szalonnát felaprítjuk, serpenyőben lepirítjuk, majd hűlni hagyjuk.

A tűzálló tálat a szalonna zsírjával kikenjük, majd a burgonyából egy réteget lefektetünk, sózzuk, borsozzuk. Szépen elterítve jöhet rá a tojás, majd a kolbász. A kétfajta hagymát a kolozsvári szalonnával együtt rászórjuk, és a szósz negyedét ráöntjük. Jöhet megint egy réteg krumpli, tojás, kolbász, illetve a szósz második negyede. Burgonyával zárjuk, majd erre öntjük a megmaradt tejfölös szószunkat.

190 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, ízlés szerint a tetejét grillfokozaton megpirítjuk.

Forrás:
#lacafoz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.