Írd be, mit keresel:

Belga csokitorta liszt, cukor, tej nélkül – paleo változatban

Ez a legeslegfinomabb csokitorta, melyet már számtalanszor elkészítettem. Amellett, hogy isteni, nem tartalmaz se lisztet, se tejet, se cukrot!

A paleo étrendben az a jó, hogy bűntelenül ehetünk édességet is. Van néhány speciális hozzávaló, amit ehhez a csokis sütihez (is) be kell szerezni, de megéri! Ha édességre vágyom, mindig ezt a csokitortát készítem el, hiszen nagyon gyorsan „összedobható”.

Cookta - 2016.05.14.
Belga csokitorta liszt, cukor, tej nélkül – paleo változatban

Forrás:
Vitéz Viktória

Paleo belga csokitorta

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 2 evőkanál tápióka- vagy nyílgyökérliszt
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg nyírfacukor
  • 2 dl kókusztejszín
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 20 dkg étcsokoládé (minimum 70%-os)
  • 1 narancs héja és leve

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a cukorral habosra verjük. Kanalanként hozzákeverjük a mandulalisztet és a többi száraz hozzávalót. A csokoládét a kókuszzsírral felolvasztjuk, belecsurgatjuk. A végén beleöntjük a kókusztejszínt is. Belereszeljük a narancs héját és belecsavarjuk a levét.

A tojásfehérjét pici sóval keményre verjük, és óvatosan hozzákeverjük a csokoládés masszához. Tehetünk bele akár diót, aszalt áfonyát, mazsolát, de simán is isteni. 180 fokon 25 percig sütjük.

Akkor jó, ha kívül már megsült, de belül még picit folyós.

A receptet és a fotót Vitéz Viktória küldte. Köszönjük!

Ha te is szívesen neveznél a receptversenyre, itt megteheted >>

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.