Írd be, mit keresel:

Elegáns, de egyszerű: spárgás quiche kétféle sajttal

A quiche egy sós pitetorta, a franciák kedvelt fogása, aminek alapja omlós vajas tészta, a belekerülő töltelék tojás, tejszín és sajt keveréke, amit gazdagíthatunk szezonális zöldségekkel, de akár húsfélékkel is. Elegáns és francia, mégis egyszerű elkészíteni!

Ha a spárgából kiadós és tartalmas fogást szeretnénk, érdemes ezt a receptet kipróbálni. A tojás, a tejszín és a kétféle sajt, no meg az omlós tészta teszi tartalmassá, a spárga adja a különlegességét, tavaszi hangulatát. A krémsajt és a tojással összesülő reszelt sajt krémes és olvadós, kellemesen körülöleli a zsenge spárgát, míg a tészta tényleg omlós, a széleken ropogós.

Cookta - 2016.06.01.
Elegáns, de egyszerű: spárgás quiche kétféle sajttal

Forrás:
iStock

A tészta elkészítésétől ne rettenjen el senki, 5 perc alatt elkészül, csupán vaj, liszt és tojás kell hozzá – jobb és olcsóbb, mint a bolti, de persze az sem baj, ha kész tésztával dolgozunk: akkor igazi villámvacsorához is tökéletes ez a recept.

Forrás:
iStock

Spárgás quiche kétféle sajttal

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • bors

A töltelékhez:

  • 50 dkg zöld spárga
  • 3 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 10 dkg krémsajt
  • 15 dkg reszelt ementáli sajt

Elkészítés: A tésztához a hideg vajat egy tálba reszeljük, hozzáadjuk a sót, a lisztet, és gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk, hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj. Hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk, majd gombóccá formázva fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.

Közben a spárgát megtisztítjuk, megmossuk, és forrásban lévő sós vízben 5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük.

A tojássárgákat a krémsajttal és a tejszínnel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjét habbá verjük, és a reszelt sajttal együtt a tejszínes öntetbe forgatjuk.

A tésztát kinyújtjuk, sütőtálba tesszük, beleöntjük a sajtos tölteléket, és kirakjuk a spárgával.

Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Salátával tálaljuk.

Forrás:
iStock

Ez a szakácskönyv a sajtok rendkívül változatos felhasználásának lehetőségeit mutatja be. A receptek segítségével sütni-főzni fogunk e nemes csemegével, de hidegtálak hozzávalójaként is az asztalunkra tesszük. A sajtos muffintól a görög sajtos pitén át az ínyencek kedvencéig, a rokfortos krémlevesig sok finomságnak sajátíthatjuk el a készítését. S ezekkel nemcsak a mindennapi recepttárunkat bővíthetjük, hanem a kivételes, ünnepi alkalmakra tartogatott repertoárunkat is.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.