Írd be, mit keresel:

A @sós @gofri is jó gofri – avagy @gyors, @olcsó fogás különlegesen

Ahogy a palacsintát, úgy a gofrit is készíthetjük sósan. A ropogós-lágy tészta sajtosan vagy zöldfűszeresen is finom, pár perc alatt kikeverhető és megsüthető, és mindig minden van otthon hozzá.

Liszt, tojás, tej, olaj – ennyi a gofri alapja. Egy kis szódával vagy szénsavas ásványvízzel érdemes lazítani, hogy könnyű tésztát kapjunk. Ezután már csak az ízesítés a kérdés: készíthetjük édesen, de sósan is igazán remek, egy kis változatosságot hoz a mindennapokba, és még a gyerekekkel együtt is elkészíthető.

Cookta - 2016.06.02.
A @sós @gofri is jó gofri – avagy @gyors, @olcsó fogás különlegesen

Forrás:
iStock

Ha a sós változatra voksolunk, keverhetünk a tésztába egy kis reszelt sajtot, sőt füstölt sajtot, tehetünk bele egy kevés zöldfűszert – bazsalikomot vagy kakukkfüvet, provanszi fűszerkeveréket vagy oregánót. A friss, meleg sós gofrit fogyaszthatjuk egy kis tejföllel és reszelt sajttal, mintha lángos lenne, készíthetünk mellé egy finom kencét, például avokádókrémet vagy tojáskrémet, de egy gyors gombamártást (recept lent) is összedobhatunk hozzá.

Sós gofri

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 dl olaj
  • bors

Elkészítés: Egy tálba felütjük a tojásokat, hozzáöntjük a tejet, a szódát és az olajat, géppel simára keverjük, majd sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a lisztet és a reszelt sajtot.

A gofrisütőt előmelegítjük, és adagonként kisütjük a tésztát. Az első előtt kikenjük kis olajjal, a többinél már nem szükséges.

Forrás:
iStock

Gyors gombamártás kakukkfűvel, tejszínesen

Hozzávalók:

  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1/2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • frissen őrölt bors
  • pici olaj

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés olajon pirítani kezdjük, majd meglocsoljuk a borral, sózzuk, borsozzuk, és zsírjára sütjük. Meghintjük a kakukkfűvel és a liszttel, óvatosan összerázzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és 2-3 perc alatt besűrítjük.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.