Írd be, mit keresel:

Harmonika töltött cukkini – mutatós és mediterrán

Ismeritek a Hasselback-krumplit? Zseniális találmány: a beirdalt krumplit mindenféle finomsággal megpakoljuk, és így sütjük meg, egyrészt nagyon látványos, másrészt a burgonya teljesen átveszi az ízeket. És ugyanezt elkészíthetjük cukkiniből is, nyári változatban!

A beirdalva töltött Hasselback-burgonya Svédországból származik, legendája is van, de ma már mindenfelé készítik. Egyszerű, kiadós, mutatós, kellően fűszeres, lehet köret vagy főétel – akárcsak a cukkiniből készülő változat. Tölthető sajttal, paradicsommal, pestóval olaszosan, mediterrán hangulatban, de akár vékony sonkaszeletekkel vagy baconnel, kolbászkarikával vagy szalámival is gazdagíthatjuk.

A videón követhető a készítés menete, alatta pedig jön a recept!

Cookta - 2016.06.15.
Harmonika töltött cukkini – mutatós és mediterrán

Hasselback-cukkini (Harmonika töltött cukkini)

Hozzávalók:

  • cukkini
  • paradicsom
  • mozzarella
  • pesto
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés: A cukkinit megmossuk, majd egy éles késsel vékony szeleteket irdalunk bele úgy, hogy nem vágjuk teljesen át. Ehhez segítség lehet, ha két oldalra egy-egy evőpálcikát teszünk, ez megakadályozza, hogy a kés teljesen átvágja a cukkinit. A paradicsomot és a mozzarellát vékony szeletekre vágjuk. Az irdalásokba kenőkéssel egy kevés pestót kenünk, majd váltakozva belerakosgatjuk a mozzarella- és paradicsomszeleteket.

Sütőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd előmelegített 190 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük.

Ciabattával vagy párolt rizzsel könnyű, olaszos ebéd vagy vacsora – jó étvágyat!

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.