Ismeritek a Hasselback-krumplit? Zseniális találmány: a beirdalt krumplit mindenféle finomsággal megpakoljuk, és így sütjük meg, egyrészt nagyon látványos, másrészt a burgonya teljesen átveszi az ízeket. És ugyanezt elkészíthetjük cukkiniből is, nyári változatban!
A beirdalva töltött Hasselback-burgonya Svédországból származik, legendája is van, de ma már mindenfelé készítik. Egyszerű, kiadós, mutatós, kellően fűszeres, lehet köret vagy főétel – akárcsak a cukkiniből készülő változat. Tölthető sajttal, paradicsommal, pestóval olaszosan, mediterrán hangulatban, de akár vékony sonkaszeletekkel vagy baconnel, kolbászkarikával vagy szalámival is gazdagíthatjuk.
A videón követhető a készítés menete, alatta pedig jön a recept!
Hasselback-cukkini (Harmonika töltött cukkini)
Hozzávalók:
Elkészítés: A cukkinit megmossuk, majd egy éles késsel vékony szeleteket irdalunk bele úgy, hogy nem vágjuk teljesen át. Ehhez segítség lehet, ha két oldalra egy-egy evőpálcikát teszünk, ez megakadályozza, hogy a kés teljesen átvágja a cukkinit. A paradicsomot és a mozzarellát vékony szeletekre vágjuk. Az irdalásokba kenőkéssel egy kevés pestót kenünk, majd váltakozva belerakosgatjuk a mozzarella- és paradicsomszeleteket.
Sütőtálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd előmelegített 190 fokos sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ciabattával vagy párolt rizzsel könnyű, olaszos ebéd vagy vacsora – jó étvágyat!