Írd be, mit keresel:

A világ legegészségesebb ételei

A top 10-es lista bőven tartalmaz olyan alapanyagokat, amelyekkel – amióta az eszünket tudjuk – tisztában vagyunk, hogy mennyire egészségesek. Ilyen például a spenót, a lazac és a citrom. De hogy a csokoládé is ezen a rövid listán van – persze kis mennyiségben –, nemcsak meglepő, de óriási öröm is számunkra. 

Cookta - 2016.06.29.
A világ legegészségesebb ételei

A napokban a dailymail adta hírül, hogy a Plyvine Catering vendéglátóipari vállalat készített egy listát, amelyen a legegészségesebb ételek szerepelnek.

Citrom

Egyetlen citrom több mint 100 százalékát fedezi a javasolt napi C-vitamin-mennyiségnek, amelyet be kell vinnünk a szervezetünkbe. Ez a mennyiség jót tesz a koleszterinszintnek, a csontoknak, gátolja a rákos sejtek növekedését, és gyulladáscsökkentő hatással is bír, így érdemes a reggelt egy nagy pohár citromos vízzel indítani!

Brokkoli

Egy marék brokkoli fedezi a napi K-vitamin-bevitelt, és csaknem 200 százalékát a napi ajánlott C-vitamin-mennyiségnek. Mindkettő nagyon fontos szerepet játszik a csontok egészségének megőrzésében.

Étcsokoládé

Naponta egy kocka csokoládé – az egészséges embereknél – csökkentheti a vérnyomást. Tele van antioxidánssal, és csökkenti a koleszterinszintet.

Édesburgonya

Egy darab édesburgonyában annyi immunerősítő vitamin van, pontosan nyolcszor annyi, mint ami a napi ajánlott mennyiség lenne.

Lazac

A lazac leginkább a jótékony ómega-3 zsírsavakról ismert. Jót tesz a szívnek, segít a depresszió tüneteinek enyhítésében, és hatékonyan segít a rák megelőzésében, a memóriavesztésben, illetve az Alzheimer-kór megelőzésében is igen hatékonyan. 

Lazactatár – könnyű nyári előétel Stahl Judittól

Lazactatár – könnyű nyári előétel Stahl Judittól
Forrás:
Alexandra könyvesház

Dió

Csakúgy, mint a lazac, a dió is tele van ómega-3 zsírsavakkal, amelyek segítenek csökkenteni a koleszterinszintet, javítja a közérzetet, jó a hangulat-ingadozás leküzdésében, hatékonyan veszi fel a harcot a rákkal és a napégéssel szemben. 

Avokádó

Jótékony zsírtartalmának köszönhetően 22 százalékkal is csökkentheti a koleszterint a szervezetben, és a szívbetegségek kockázatát is. Egy darab avokádó a napi szükséges folsav mennyiségének 40%-át tartalmazza a szervezet számára.

Fokhagyma

Gátolja a baktériumok szaporodását, erős gyulladáscsökkentő hatással bír, hatékonyan veszi fel a harcot a betegségekkel szemben, csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást.

Spenót

Tele van antioxidánssal, immunerősítő hatással bír, jót tesz a szemnek, és a zöldségek, illetve gyümölcsök közül ez a „zöld” veszi fel a leginkább a harcot a rákos sejtekkel szemben.

Hüvelyesek

Egy adag belőlük  (bab, borsó, lencse) hetente négyszer 22 százalékkal csökkentheti a szívbetegségek kockázatát, illetve a mellrák kialakulásának esélyeit. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.