Írd be, mit keresel:

Fantasztikus sós pitetorta: májas quiche egyszerűen

Ha még nem derül volna ki, akkor most elárulhatom: imádom a linzertésztát és azokat az ételeket, melyekben a linzertészta kombinálva van valamilyen édes vagy sós töltelékkel. 

Cookta - 2016.07.07.
Fantasztikus sós pitetorta: májas quiche egyszerűen

Hívhatjuk quiche-nek, pitének vagy lepénynek, a lényeg, hogy rendkívül egyszerű elkészíteni, és fantasztikus vacsora varázsolható belőle, mely ha nem fogy el, akkor kiváló reggeli is lehet. Tartalmas, olcsó finomság, és bár nem egy villámgyorsan elkészíthető fogás, a tényleges munka mindössze 10-15 percet vesz igénybe. 

Az alábbi recept egy fantasztikus májas verzió, melyet én borjúmájjal készítettem, de természetesen csirke- vagy egyéb szárnyasmájjal is zseniális. Krémes, kellemesen fűszeres, a mazsola édessége pedig nagyon jól illik a májhoz.

Forrás:
Mikes Márk

Májas quiche mazsolával

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál kefir
  • 1 egész tojás 

Elkészítés: Az összetevőket tálba mérjük, kézzel gyorsan összegyúrjuk. Egy zacskóba tesszük, és hűvös helyen pihentetjük, amíg elkészül a töltelék. 

A sós linzertészta alapanyagai

A sós linzertészta alapanyagai
Forrás:
Mikes Márk
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd pihentetjük

Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd pihentetjük
Forrás:
Mikes Márk

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 marék mazsola
  • 4 cl brandy
  • 4 cl víz
  • 15 dkg máj
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 egész tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 marék illatos bazsalikomlevél
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • só, bors
A májas töltelék alapanyagai - ezekkel is egyszerű dolgunk lesz

A májas töltelék alapanyagai – ezekkel is egyszerű dolgunk lesz
Forrás:
Mikes Márk

Elkészítés: A mazsolát az alkohollal és a vízzel felforraljuk, majd félretesszük, a levével együtt hagyjuk, hogy szépen megduzzadjanak. 

Közben a májat és a többi összetevőt egy turmixgépbe tesszük és pépesítjük. 

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, közben a tésztát egy piteformába nyomkodjuk, megszurkáljuk egy villával, majd 10 perc alatt elősütjük ezen a hőfokon. 

Az elősütött tésztát kivesszük a sütőből, a hőfokot 150 fokra visszavesszük. 

Az elősütött tésztakosárba rendezzük a mazsolákat, beleöntjük a tölteléket.

Az elősütött tésztára tesszük a beáztatott mazsolát, és mehet rá a krémesre turmixolt töltelék

Az elősütött tésztára tesszük a beáztatott mazsolát, és mehet rá a krémesre turmixolt töltelék
Forrás:
Mikes Márk
Már csak a sütés van hátra!

Már csak a sütés van hátra!
Forrás:
Mikes Márk

Betoljuk a sütőbe 30 percre, míg a teteje kellemesen megpirul. 

Aranylik, illatozik - isteni!

Aranylik, illatozik – isteni!
Forrás:
Mikes Márk

Hagyjuk kihűlni, majd zöldsalátákkal tálaljuk. Jó étvágyat!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.