Írd be, mit keresel:

Egy mediterrán kedvenc: mézédes füge sonkával és sajttal

A füge az egyik legédesebb gyümölcs, de nem csak desszertként fogyaszthatjuk. Az olaszok nagy kedvence a sonkába tekert füge, amit előételként kínálnak, és egyszerűen csodás. Érdemes a továbbgondolásra!

Cookta - 2016.08.23.
Egy mediterrán kedvenc: mézédes füge sonkával és sajttal

Az édes és a sós, a gyümölcs és a sonka remek párosítás. A már nálunk is népszerűvé vált szintén olasz kedvenc, a sonka-sárgadinnye páros után a sonka-fügét is nagyon ajánljuk kipróbálásra. Ráadásul a füge sajtokhoz is nagyon jól passzol – mennyei a karakteresebb gorgonzolával, az olasz kéksajttal, például egy salátában, de ha sonkával és sajttal fogyasztanánk együtt a fügét, akkor a semlegesebb mozzarella a legjobb választás a tökéletes ízharmóniához.

Forrás:
iStock

Hideg előételként is tálalható, de isteni finom grillen kicsit megsütve: egyszerű, de különleges felvezető fogás és a kerti parti kedvence lehet. 

Sonkában sült füge tejszínnel és mozzarellával

Hozzávalók:

  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg vékonyra szeletelt sonka
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 tekerésnyi frissen őrölt bors
  • 8 db érett füge
  • 16 db fogpiszkáló

Elkészítés: A mozzarellát felkockázzuk, hozzádjuk a főzőtejszínt és a borsot, összeturmixoljuk.

A fügéket óvatosan megmossuk. A fügéket éles késsel behasítjuk, mintha négy részre vágnánk, de nem vágjuk végig azokat. Majd a tenyerünkbe véve egy fügét a négy gerezdet ujjaink hegyével picit megnyomjuk befelé, így felül szétnyílik a füge. Ebbe teszünk egy kanálnyi tejszínes sajtot, majd egy sonkaszelettel körbetekerjük, végül két darab fogpiszkálóval rögzítjük azt.

Grillrácson a fügéket egy picit megsütjük, azonnal tálaljuk.

Forrás:
Molnár Béla

A receptet és a fotót Molnár Béla küldte. Köszönjük!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.