Írd be, mit keresel:

Mozzarella töltve-rántva, az új olasz kedvenc

A rántott sajt minden fajtája nagy kedvenc, különösen a camembert – és mostantól a mozzarella is! A kis gömböc forma adja magát, hogy kibéleljük valamivel, nem is tudjuk, eddig miért nem jutott eszünkbe!

Cookta - 2016.08.30.
Mozzarella töltve-rántva, az új olasz kedvenc

A rántott mozzarella szeletbe vágva, ügyesen bundázva és kisütve is nagyon finom, de kellemes meglepetést okozhatunk családunknak vagy vendégeinknek, ha a sajtgolyókat megtöltjük – például szárított paradicsommal, sonkával és bazsalikommal, ha már az olaszok egyik legismertebb és legkedveltebb sajtját használjuk.

Persze az alapötlet nyomán kerülhet bele szalámi vagy kolbász is, esetleg olajbogyó, a lényeg, hogy olyan dolog legyen, aminek nem kell megsülnie, mert erre nem lesz ideje, csupán átmelegedni, mire kívül pirosra sül a prézlis bunda. 

Nagy előnye a receptnek, hogy gyors és egyszerű, egy salátával könnyű és frappáns ebéd vagy vacsora. A videóban láthatjátok a készítési technikát, alatta pedig jön a recept.

Objektum doboz

Töltött-rántott mozzarella

Hozzávalók:

  • 4 golyóbis mozzarella
  • 8 darab aszalt paradicsom
  • 4 szelet sonka
  • 2 marék bazsalikom
  • tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: A mozzarellákat lecsöpögtetjük. A sonkát, az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot felaprítjuk.

A mozzarellák tetejét levágjuk, belsejüket egy kanállal kiemeljük, megpakoljuk a paradicsommal, a bazsalikommal és a sonkával, visszatesszük a tetejüket. Összefogva megforgatjuk kis sóval felvert tojásban, majd zsemlemorzsában, és forró olajban pirosra sütjük. 

Alaposan lecsepegtetjük, és salátával tálaljuk.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.