A rántott sajt minden fajtája nagy kedvenc, különösen a camembert – és mostantól a mozzarella is! A kis gömböc forma adja magát, hogy kibéleljük valamivel, nem is tudjuk, eddig miért nem jutott eszünkbe!
A rántott mozzarella szeletbe vágva, ügyesen bundázva és kisütve is nagyon finom, de kellemes meglepetést okozhatunk családunknak vagy vendégeinknek, ha a sajtgolyókat megtöltjük – például szárított paradicsommal, sonkával és bazsalikommal, ha már az olaszok egyik legismertebb és legkedveltebb sajtját használjuk.
Persze az alapötlet nyomán kerülhet bele szalámi vagy kolbász is, esetleg olajbogyó, a lényeg, hogy olyan dolog legyen, aminek nem kell megsülnie, mert erre nem lesz ideje, csupán átmelegedni, mire kívül pirosra sül a prézlis bunda.
Nagy előnye a receptnek, hogy gyors és egyszerű, egy salátával könnyű és frappáns ebéd vagy vacsora. A videóban láthatjátok a készítési technikát, alatta pedig jön a recept.
Töltött-rántott mozzarella
Hozzávalók:
Elkészítés: A mozzarellákat lecsöpögtetjük. A sonkát, az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot felaprítjuk.
A mozzarellák tetejét levágjuk, belsejüket egy kanállal kiemeljük, megpakoljuk a paradicsommal, a bazsalikommal és a sonkával, visszatesszük a tetejüket. Összefogva megforgatjuk kis sóval felvert tojásban, majd zsemlemorzsában, és forró olajban pirosra sütjük.
Alaposan lecsepegtetjük, és salátával tálaljuk.