Írd be, mit keresel:

Bulgurral töltött padlizsán mediterrán ízekkel

A padlizsán ezerarcú zöldség, számtalan módon készíthetjük. A padlizsánkrém persze alap, de a padlizsánsaláta is nagy kedvenc. Töltve pedig rengeteg a lehetőség: én most bulgurral készítettem, zöldségesen.

Cookta - 2016.09.13.
Bulgurral töltött padlizsán mediterrán ízekkel

Akár köretként, akár magában fogyasztható ez az egyszerű vegetáriánus változat, és szerintem húsevőknek sem hiányzik majd belőle a hús. A bulgur tartalmassá teszi, a koriander, a citrom és a feta pedig üde, nyári, mediterrán hangulatúvá.

Forrás:
#lacafoz

Én tálaláskor még meglocsoltam joghurttal és megszórtam petrezselyemmel, amitől még frissebb lett ez a fűszeres, zöldséges fogás.

Zöldséges bulgurral töltött padlizsán

Hozzávalók: 

  • 2 padlizsán
  • 2 kisebb cukkini  
  • 3 fej gomba
  • 1 kápia paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½  citrom
  • 1 csomag előfőzött tasakos bulgur 
  • só, bors
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • petrezselyem
  • 1 kis pohár joghurt
  • feta sajt 
  • kevés olívaolaj

Elkészítés: A padlizsánokat kettévágjuk, késsel bevagdossuk, majd tepsibe téve sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Eközben a bulgurt 25 perc alatt sós vízben készre főzzük.
   
A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. A megsült padlizsánok húsát kikaparjuk, és az apróra vágott zöldségekkel együtt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a koriandert, hozzáfacsarjuk a fél citrom levét. Összeforgatjuk a bulgurral a zöldségeket, majd visszatöltjük a padlizsánok héjába. 

Rámorzsolunk feta sajtot ízlés szerint, és a sütőbe visszatéve 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál joghurtot kanalazunk rá, és megszórjuk petrezselyemmel.

Forrás:
#lacafoz

Forrás:
#lacafoz

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.