A padlizsán ezerarcú zöldség, számtalan módon készíthetjük. A padlizsánkrém persze alap, de a padlizsánsaláta is nagy kedvenc. Töltve pedig rengeteg a lehetőség: én most bulgurral készítettem, zöldségesen.
Akár köretként, akár magában fogyasztható ez az egyszerű vegetáriánus változat, és szerintem húsevőknek sem hiányzik majd belőle a hús. A bulgur tartalmassá teszi, a koriander, a citrom és a feta pedig üde, nyári, mediterrán hangulatúvá.
Én tálaláskor még meglocsoltam joghurttal és megszórtam petrezselyemmel, amitől még frissebb lett ez a fűszeres, zöldséges fogás.
Zöldséges bulgurral töltött padlizsán
Hozzávalók:
Elkészítés: A padlizsánokat kettévágjuk, késsel bevagdossuk, majd tepsibe téve sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. Eközben a bulgurt 25 perc alatt sós vízben készre főzzük.
A zöldségeket megtisztítjuk, apróra vágjuk. A megsült padlizsánok húsát kikaparjuk, és az apróra vágott zöldségekkel együtt megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a koriandert, hozzáfacsarjuk a fél citrom levét. Összeforgatjuk a bulgurral a zöldségeket, majd visszatöltjük a padlizsánok héjába.
Rámorzsolunk feta sajtot ízlés szerint, és a sütőbe visszatéve 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Tálalásnál joghurtot kanalazunk rá, és megszórjuk petrezselyemmel.