Igazi őszi-téli klasszikus a sütőtökös pite, amit halloween táján előszeretettel készítenek – most már nem csak – Amerikában. Azért, hogy az egészségtudatos vagy épp táplálékérzékeny társainknak se kelljen lemondaniuk erről a mennyei fűszeres desszertről, készítettünk egy mentes, egészséges változatot.
Gluténmentes, laktózmentes recept következik, ami nagyon egyszerűen összeállítható, igaz, kétszer kell sütni, először a sütötököt, utána magát a pitét. De megéri, mert mennyei! De tanácsos inkább nagyobb mennyiségű sütötököt sütni, mert annyi módon használhatjuk! Sütőtökös leves, lasagne, muffin, zabkása, püré és gnocchi receptjeinket a linkre kattintva találjátok!
Pumpkin pie, vagyis sütőtökös pite mentesen
Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés: A tészta alapanyagait tálba tesszük, összedolgozzuk, majd egy piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme legyen. Hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A sütőtököt a töltelék többi alapanyagával turmixgépbe kimérjük, krémesítjük. A tésztát a hűtőből kivesszük, rásimítjuk a fűszeres, illatos tölteléket.
180 fokos sütőbe toljuk, és 45-50 perc alatt megsütjük.
Az egészségesebb, tudatosabb életmódhoz kisebb lépésekkel is közelíthetünk, az a lényeg, hogy még ma, MÉG IDÉN elkezdjük >>
Takács Nóra Norie rovata videókkal, szépségápolással itt található >>
Mindenmentes receptek még, még!
Napjainkban egyre több információ áll rendelkezésünkre arról, hogy a mindennapi étkezésünk és életmódunk mekkora hatással van az egészségünkre, ráadásul egyre többeket érint a különböző alapanyagoktól, élelmiszer-összetevőktől mentes étrend. A teljes értékű táplálkozás érdekében azonban nem mindegy, hogy az ételek egyes összetevőit hogyan, mivel helyettesítjük. Ez a különleges gyűjtemény 70 olyan receptet ismertet meg az olvasóval, amely valamennyi étel esetében cukor-, glutén-, tejtermék- és tojásmentes, a 160 gramm szénhidrátos diétába illeszthető, és vegán is egyben.
Szerzője, dr. Andrási Nóra – eredetileg gyógyszerész, kutató – a korábbi egészségtelen életmódot felszámolva, maga is végigment ezen az úton, és ma már egy sokkal teljesebb, minőségibb életet él. A személyes példán alapuló könyve mindazoknak szól, akik végre örömmel, kockázatok nélkül szeretnének alkotni a konyhában, és akik szeretnének egészségesen, táplálékérzékenység okozta problémák nélkül, aktív életet élni.