Írd be, mit keresel:

Tápiókapuding – egzotikus finomság pofonegyszerűen

Odavagyunk az egyszerű, de egészséges krémes desszertekért, ehhez pedig az apró tápiókagyöngyök nagyon jó alapul szolgálnak. A thai eredetű pudingot érdemes meghonosítani, mert nem csak gluténmentes, de tej nélkül is készíthető, bármilyen gyümölccsel jól párosítható – és nagyon finom!

Cookta - 2016.11.07.
Tápiókapuding – egzotikus finomság pofonegyszerűen

A lágy, semleges ízű tápióka nálunk még kevéssé ismert és használt alapanyag, pedig ideális szénhidrátforrás, a gluténérzékenyeknek valóságos ajándék, változatosan készíthető és használható – itt olvashattok róla bővebben –, a barátkozást pedig érdemes ezzel az isteni pudinggal kezdeni, ami desszertnek, uzsonnának, de akár még reggelinek is tökéletes, gyakorlatilag elronthatatlan, így biztos lesz a sikerélmény.

Aki először készít tápiókát, érdemes a kisebb szeműt vásárolni, gyorsabban megfő, jobban kezelhető, nem maradnak benne kemény darabok. Aki csokisan szeretné, keverhet bele a végén egy kis kakaót, de egészen semleges ízének köszönhetően fahéjjal, kardamommal is megadhatjuk a puding karakterét. Bármilyen gyümölcs vagy akár gyümölcspüré jól illik hozzá, nem csak a mangó, a kókusztej helyett pedig készíthető tehéntejjel vagy gabonatejjel is, de az enyhén kókuszos íz azért nagyon jól áll neki…

Kókusztejes tápiókapuding mangóval

Hozzávalók:

  • 8 evőkanál apróbb szemű tápiókagyöngy
  • 3 dl sűrű kókusztej
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor (vagy más természetes édesítő)
  • 1 csomag vaníliás cukor (vagy fél rúd vanília kikapart magjai)
  • 1 mangó
  • kevés kókuszreszelék

Elkészítés: A tápiókagyöngyöt egy kis lábasba kimérjük, ráöntjük a vizet, és 10 percet állni hagyjuk, amíg felszívja a vizet. Közben a mangót meghámozzuk, húsát levágjuk a magról, apróra kockázzuk vagy pürésítjük, ahogy szeretnénk.

A kókusztejet a tápiókára öntjük, és gyenge tűzön kevergetve főzni kezdjük. Gyorsan elkészül, látni fogjuk, ahogy kocsonyásodik és áttetszővé válnak a szemek, ha szükséges, kevés vizet vagy kókusztejet adhatunk még hozzá. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a cukrot és a vaníliás cukrot.

A mangót 4 pohár, kehely vagy akár kisebb befőttesüvegbe elosztjuk, rákanalazzuk a pudingot, és hűlni hagyjuk. Langyosan vagy hidegen kínáljuk, a tetejét megszórva egy kevés kókuszreszelékkel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.