Írd be, mit keresel:

Krémes krumplifőzelék új módszerrel, rántás nélkül

A téli időszak beköszöntével egyre többször kerül a tányérunkra egy-egy finom főzelék. A hagyományos tejfölös krumplifőzelék is a kedvenceink közé tartozik, de most egy kissé átalakítva készítettem el.

Cookta - 2016.11.19.
Krémes krumplifőzelék új módszerrel, rántás nélkül

Nincs benne liszt, nem rántottam be, hanem önmagával sűrítettem, így nemcsak gyors, egyszerű és kiadós, de még egészséges is. Nemcsak ez benne számomra az újdonság, de a fűszerezése is: a babérleveles lében puhára főzött krumplihoz egy kis furfanggal egy csokor petrezselyemzöld is került, mielőtt leturmixoltam. Ettől a színe kissé zöldes árnyalatot kapott, és az ízén is érződött a petrezselyemzöld. 

A feltétet sem bonyolítottam túl, egyszerűen tükörtojással és kolbászcsipsszel tálaltam, nagyon finom volt, de süthetünk hozzá csirkefalatokat vagy készíthetünk hozzá finom húsgombócot is.

Forrás:
Kard Éva

Petrezselymes krumplifőzelék

Hozzávalók 2 személynek:

  • 50 dkg krumpli
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db babérlevél
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 2 dl tejföl (12 %-os)
  • víz
  • darabka füstölt kolbász
  • 2 tojás

Elkészítés: A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt és a babérlevelet, majd főzzük puhára.

A petrezselyemzöldet enyhén sós vízben főzzük pár percig, majd szűrjük le, és tegyük jéghideg vízbe.

A puhára főtt krumpliból vegyünk ki egy keveset, és tegyük félre.

A maradék krumplit a főzőlével együtt öntsük bele a turmixgépbe, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett petrezselyemzöldet és a tejfölt. Ezután addig turmixoljuk, hogy jó pépes legyen, majd öntsük vissza az edénybe, amiben főztük, majd adjuk hozzá az előzőleg kiszedett krumplit, és keverjük össze.

Forrás:
Kard Éva

Amíg a krumpli fő, vékonyan karikázzuk le a füstölt kolbászt, majd egy serpenyőben süssük jó ropogósra. Egy másik serpenyőben ízlés szerint süssünk tükörtojást – én teljesen megsütöm a tojás sárgáját is, mert nem szeretem, ha folyós, de ez ízlés dolga.

Tálaláskor merjük a főzeléket tányérba, majd helyezzük rá a tükörtojást, és szórjuk meg a kolbászcsipsszel.

Forrás:
Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.