A zserbó az egyik legfinomabb ünnepi süteményünk, de hasonló ízvilágú desszertet nagyon egyszerűen és gyorsan, sütés nélkül is készíthetünk.
Dió, baracklekvár, omlós tészta rétegezve és csokoládéval bevonva, ez a világbajnok süteményünk, a zserbó, amiben ez a négyféle íz mennyei harmóniát alkot. Kicsit újragondolva elkészíthetjük egyszerűbb és gyorsabb változatát falatnyi golyók formájában, mégpedig úgy, hogy a darált diót, a sárgabaracklekvárt és a csokoládét megtartjuk, de a legmacerásabb, hosszadalmasabb tésztát kekszre cseréljük.
Olvasónk, Klári zabkekszet használ a zserbógolyóhoz, ami azért jó választás, mert eleve édes, így cukor nem kell a golyóhoz, másrészt kissé darabos, ami nagyon jó textúrát ad ennek az elronthatatlan süteménynek. „Ajánlom mindenkorra, mert egyszerű és mutatós desszert. Az én családom imádja, főleg a gyerekek!”
Zabkekszes zserbógolyó
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy nagy tálban összekeverjük a darált kekszet és a darált diót, majd hozzáadjuk a sárgabaracklekvárt, és összegyúrjuk. A masszából vizes kézzel kis golyókat formázunk, és mindet egy tálcára rakjuk.
Az étcsokit, a vajat és az olajat vízgőz felett felolvasztjuk. A csokimázba egyenként belemártjuk a golyókat, tálcára rakjuk, és dekorcukorral díszítjük. Ha teljesen megdermed a csokimáz, akkor fogyasztható.
A receptet és a fotót Szekeres Lajosné Klári küldte. Köszönjük!
Küldj te is receptet ünnepi receptversenyünkre, és nyerd meg a Nagy csokoládé könyvet! >>