Írd be, mit keresel:

Ezért legyen otthon mindig fagyasztott banán

A banán az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcs, amiből tényleg érdemes mindig tartani otthon, és nemcsak nyersen, de fagyasztva is, mert nagyon jó alapja mindenki kedvenc nyári desszertjének, a fagyinak!

Cookta - 2017.05.24.
Ezért legyen otthon mindig fagyasztott banán

Valóságos ajándék a banán, egyike az első ételeknek, ami az anyatej mellett adható a kisbabáknak, mert könnyen emészthető és tápláló, jól pépesíthető, és rengeteg jó tulajdonsága van. Kevesen tudják, de értékes tápanyagai és vitamintartalma mellett a boldogsághormonként is ismert szerotonin szintjét is emeli a szervezetben, valamint a benne lévő triptofán segít a levertség, depresszió és szorongás leküzdésében. Számtalan ok, amiért érdemes rendszeresen fogyasztani, ráadásul rengeteg ételnek és italnak is alapját adhatja textúrájával, édességével és krémességével.

Gondoljunk csak a banánturmixra, a banánpalacsintára, a banánfánkra, de muffin és kenyér is készülhet vele, ha pedig kezdene otthon túlérni, még mielőtt szottyadttá válna, de már jó édes, érdemes meghámozva felkarikázni, és bedobni a fagyasztóba. A fagyos banánból egy késes robotgép segítségével 2 perc alatt bármikor isteni krémes fagylaltot készíthetünk, egyszerűen csak összemixelve. 

Ez a banánfagyi önmagában is nagyon finom, de tovább is gondolhatjuk: keverhetünk hozzá fahéjat, csokidarabkákat, kakaót, kekszmorzsát vagy összetört habcsókot, durvára vágott mogyorót vagy mandulát, de akár friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel is mixelhetjük, eperrel, málnával, vegyes erdei gyümölcsökkel…

Aki nem próbálta vagy hitetlenkedik, mennyire krémes, selymes állagú lesz ez az egészséges villámfagyi, a videóban meggyőződhet róla!

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.