Írd be, mit keresel:

5 bűnözésmentes fagyi, ami még nyári reggeli is lehet

A mindenmentes banánfagyi receptjét már megosztottuk veletek, és az a jó hír, hogy ez a villámgyors és egészséges desszert tovább is gondolható - rengeteg variációs lehetőségünk van, hogy további nyári hűsítők készülhessen belőle, ízesítőkkel felturbózva.

Cookta - 2017.06.10.
5 bűnözésmentes fagyi, ami még nyári reggeli is lehet

Ha van otthon lefagyasztott banánunk, bármikor pillanatok alatt átváltoztathatjuk vegán fagyivá. Csak egy ügyes, erős késes mixer kell hozzá, némi vanília és esetleg egy kis tej (magtej), ha jó érett banánnal dolgozunk, akkor édesítő sem kell. Ha nincs fagyasztott banánunk, akkor viszont várnunk kell 30-40 percet, míg a fagyasztóban megkeményedik, és utána indulhat a fagyikészítés. A turmixolt fagyi elég krémes, lágy, aki keményebben szereti, dobja be a kész fagyit még 10-15 percre a mélyhűtőbe.

És hogy mennyire érdemes variálni az alapfagyit, azt elleshetjük a Domest Geek videójából, alatta pedig jönnek a fagyireceptek.

Objektum doboz

Banános alapfagyi

Hozzávalók: 2 banán szeletelve és lefagyasztva, 2-3 evőkanálnyi mandulatej (vagy más növényi tej), 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés: A fagyasztott banánt egy késes mixerbe tesszük, hozzáadjuk a tejet és a vaníliakivonatot, és krémesre mixeljük. Azonnal tálaljuk, de le is fagyaszhatjuk, vagy tovább ízesíthetjük.

Pekándiós-juharszirupos fagyi

A 2 fagyasztott banánt, 2-3 evőkanál mandulatejet, 1 teáskanál vaníliát a robotgépbe tesszük, 1 marék pekándiót, 1 evőkanál vajat vagy kókuszzsírt és 1 evőkanálnyi juharszirupot adunk hozzá, krémesre mixeljük.

Mogyorós-csokis fagyi

A 2 fagyasztott banánt, 2-3 evőkanál mandulatejet, 1 teáskanál vaníliát a robotgépbe tesszük, 3 evőkanálnyi Nutellát adunk hozzá, és krémesre dolgozzuk.

Sütőtökpités fagyi 🙂

A 2 fagyasztott banán, a 2-3 evőkanál mandulatej, a 1 teáskanál vanília mellett 4-5 evőkanál sült sütőtökpürét, 1/2 teáskanál mézeskalács fűszerkeveréket és 1 evőkanál juharszirupot teszünk a mixerbe, és krémesre dolgozzuk.

Bogyós fagyi

A banános alapfagyi hozzávalóit kiegészítjük fél bögre fagyasztott erdei gyümölccsel, és így mixeljük krémesre.

Mogyoróvajas fagyi

A 2 fagyasztott banánt, 2-3 evőkanál mandulatejet, 1 teáskanál vaníliát a robotgépbe tesszük, hozzáadunk 3 evőkanál mogyoróvajat, és krémesre mixeljük.

 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.