Írd be, mit keresel:

Cukkini sajtimádóknak, egy isteni felfújtban

A zsenge cukkini az egyik legjobb zöldség, ami nagyon változatosan készíthető, ráadásul alakbarát is, így a könnyű, nyári fogások egyik kedvence. Most egy könnyű és gyors sajtfelfújtba került, egy csipetnyi egzotikummal.

Cookta - 2017.07.06.
Cukkini sajtimádóknak, egy isteni felfújtban

A zsenge cukkinik szezonjában érdemes minél gyakrabban készíteni valami finom fogást ezzel a kimondottan kalóriaszegény (16 kcal/100 g) zöldséggel, nagy része víz és rost, és rengeteg vitamint is tartalmaz. Semleges, szelíd íze miatt könnyedén kerülhet bármilyen karakterű fogásba, ízlés szerint hangolhatjuk a fűszerezését: egyszerűen minden jól áll neki.

Most egy egyszerű sajtfelfújtba került némi curry társaságában, sovány sajttal és csupán egy kevés liszttel, így egy jó adag salátával könnyedén beilleszthető szénhidrátszegény diétába. Az egytálételnek is beillő tartalmas, de nem nehéz fogás 10 perc alatt előkészíthető és összeállítható, a sütőben pedig 20 perc alatt szép pirosra, illatosra sül. Melegen és langyosan is nagyon finom, csak ajánlani tudjuk!

Cukkinis sajtfelfújt

Hozzávalók:

  • 3 zsenge cukkini (kb. 50-60 dkg)
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 1 csapott teáskanál curry
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A cukkinikat megmossuk, végeit levágjuk, kettőt apróra kockázunk, egyet vékonyan felszeletelünk. Az újhagymát megtisztítjuk, a fehér részét felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük a díszítéshez. Egy serpenyőben 1 evőkanál olajon megfuttatjuk a kockázott cukkinit az újhagymával, majd a tűzről lehúzva kicsit hűlni hagyjuk.

A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáöntjük a tejszínt, és alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a curryt, sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, majd a reszelt sajt 2/3 részét is beledolgozzuk.

A cukkinit egy picit sózzuk – korábban azért ne, mert levet enged –, és szűrőkanállal a tojásos-sajtos masszához adjuk, összeforgatjuk.

A maradék olajjal kikenünk egy sütőtálat, a cukkinis masszát beleöntjük, a tetejét kirakjuk a szeletelt cukkinival, picit sózzuk, majd a maradék reszelt sajttal egyenletesen megszórjuk.

180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt megsütjük.

Azon melegében vagy langyosra hűlve, az újhagyma felaprított zöldjével meghintve tálaljuk, ízlés szerint salátát kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.