Mi lehetne nagyobb elismerése annak, hogy finomak a házi növényi tejek, amiket készítek, mint az, hogy a 8 éves kisfiam átvette tőlem az irányítást, és elkészítette a maga verzióját... Én picit másképp szoktam, de az övé is nagyon finom lett. :)
Én általában egyféle alapanyagot használok hozzá, áztatom mixelés előtt, de ő kombinát és türelmetlenebb is, ennek eredménye lett a mandulás-kókuszos magtej. Csak úgy magában is nagyon finom, de turmixokhoz is nagyon finom, sokféleképpen felhasználhatjuk.
Ha sűrűbb, tejesebb hatást szeretnénk, érdemes kicsit állni hagyni a keveréket a leszűrés előtt, de nekünk frissen is nagyon ízlett.
Kókuszos magtej
Hozzávalók:
Elkészítés: A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és addig turmixoljuk, amíg fehér, tejszerű folyadékot kapunk. Az elkészült turmixot átszűrjük, és már is fogyaszthatjuk is.
A szűrőben fennmaradt zúzalékot tehetjük sütibe, müzlibe, rétegezhetjük pohárkrémbe ropogósabb textúraként…