Írd be, mit keresel:

Kókuszos magtej, ahogy a kisfiam készíti

Mi lehetne nagyobb elismerése annak, hogy finomak a házi növényi tejek, amiket készítek, mint az, hogy a 8 éves kisfiam átvette tőlem az irányítást, és elkészítette a maga verzióját... Én picit másképp szoktam, de az övé is nagyon finom lett. :)

Cookta - 2018.02.03.
Kókuszos magtej, ahogy a kisfiam készíti

Én általában egyféle alapanyagot használok hozzá, áztatom mixelés előtt, de ő kombinát és türelmetlenebb is, ennek eredménye lett a mandulás-kókuszos magtej. Csak úgy magában is nagyon finom, de turmixokhoz is nagyon finom, sokféleképpen felhasználhatjuk.

Forrás:
Színek és virágok

Ha sűrűbb, tejesebb hatást szeretnénk, érdemes kicsit állni hagyni a keveréket a leszűrés előtt, de nekünk frissen is nagyon ízlett. 

Forrás:
Színek és virágok

Kókuszos magtej

Hozzávalók:

  • fél bögre mandula 
  • fél bögre kókuszreszelék 
  • 5 db datolya vagy méz ízlés szerint 
  • 1 kiskanál vaníliapor 
  • 4 bögre víz

Elkészítés: A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és addig turmixoljuk, amíg fehér, tejszerű folyadékot kapunk. Az elkészült turmixot átszűrjük, és már is fogyaszthatjuk is. 

A szűrőben fennmaradt zúzalékot tehetjük sütibe, müzlibe, rétegezhetjük pohárkrémbe ropogósabb textúraként…

Forrás:
Színek és virágok

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.