Egy jó kis pikáns szósszal rengeteg egyszerű és natúr ételt megbolondíthatunk, ez a gyömbéres őrület pedig személyes kedvencünk. Pillanatok alatt elkészül, egészséges, felpörget és eszméletlenül finom!
Nem túl csinos, de annál ütősebb a gyömbérszósz, ami friss és pikáns, pofonegyszerűen kikeverhető reszelt gyömbér, fokhagyma, citrom és szójaszósz keverékéből, a karakteres és nagyon különböző ízek pár perc pihentetés alatt nagyon jól összesimulnak. Amellett, hogy tele van vitaminnal, javítja az emésztést és az anyagcserét, ráadásul a baktériumok ellen tisztító, fertőtlenítő hatással is bír, de a legnagyobb erénye, hogy zseniálisan feldob egy szelet natúr sült csirkemellet, néhány szelet tofut, de akár sült zöldséget, párolt rizst is.
A szósz napokig eltartható hűtőben, nincs benne semmi romlékony, de frissen is pikk-pakk összedobható. Most natúr lazacfilé mellé készült egy kis zelleres krumplipürével, ami akár ünnepi fogásként is megállja a helyét, pedig igazán gyors és egyszerű…
Lazac gyömbéres szósszal és zelleres krumplipürével
Hozzávalók:
A szószhoz:
A krumplipüréhez:
Elkészítés: A krumplit és a zellert meghámozzuk, felkockázzuk, és sós, forró vízben feltesszük főni.
A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk, és egy finom reszelőn lereszeljük, hozzáreszeljük a citrom héjt, belefacsarjuk a levét, és felöntjük kb. 1/2 dl szójaszósszal, elkeverjük, és hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy összesimuljanak az ízei.
A lazacfiléket megcsöpögtetjük sitromlével, finoman sózzuk, borsot őrölünk rá, és 2 evőkanál felforrósított olívaolajon egy serpenyőben oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük.
Közben a krumplit és a zellert leszűrjük, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A lazacot a zelleres krumplipürével és a gyömbéres szósszal tálaljuk, ízlés szerint salátát is kínálhatunk mellé.