Írd be, mit keresel:

Sárgabarackos sajttorta fagyi képviseli Magyarországot az európai döntőn

A Gelato World Tour a fagylaltok világbajnoksága, a fagylaltkészítő szakma meghatározó versenye, amelynek idei hazai elődöntőjében a dunaharaszti Karl Zsolt mestercukrász fagylaltkreációja szerepelt a legjobban, így ő versenyezhet majd az európai döntőben.

Cookta - 2018.05.26.
Sárgabarackos sajttorta fagyi képviseli Magyarországot az európai döntőn

Az olasz Carpigiani cég által életre hívott, 2017-ben Magyarországon is megrendezett Gelato World Touron, azaz a fagylaltkészítő szakma számára meghatározó versenyen Karl Zsolt nagyon jól teljesített, a tavalyi európai döntőn a nemzetközi zsűri neki ítélte a legjobb fagylalt különdíját, azaz az epres-málnás mascarpone fagylalt ízlett a legjobban a világ számos pontjáról érkezett, független zsűrinek, idén pedig a mestercukrász egy sárgabarackos sajttorta fagylalttal vette le a lábáról a szakmai zsűrit, és nyerte meg a magyar elődöntőt, így ő képviselheti hazánkat a két év múlva esedékes Gelato World Festival európai döntőjén.

Forrás:
Karl Cukrászda

A győztes nyalánkság egy sárgabarackdarabokkal gazdagított variegátóval ízesített, mandulalisztes, barna cukros linzerrel megbolondított sajttorta fagylalt. A szakmai zsűri pontozta a versenyző fagylalt ízét, szerkezetét, a termékben rejlő kreativitást, a felhasznált összetevők mibenlétét, minőségét, a recept kidolgozottságát, illetve az elkészült fagylalt küllemét, dekorativitását és az így született pontszám alapján döntötte el, hogy ki képviseli hazánkat az európai döntőben.

Forrás:
Karl Cukrászda

A Gelato World Tour az évek során sokat változott, alakult, az új koncepció, a Gelato World Festival égisze alatt tovább működő verseny rendszerében két – elődöntőkre szánt – év után következik 2020-ban az Európa döntő, amit 2021-ben egy Firenzében megrendezendő világdöntő követ.

Forrás: Karlcukraszda.hu

Forrás:
Karl Cukrászda

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.