Írd be, mit keresel:

Provence-i bab – mindenmentes és filléres fogás 10 perc alatt

Ez az egyik legjobb életmentő fogás - gyors, olcsó, egészséges és pofonegyszerű -, vegetáriánusok, sőt vegák és diétázók is bátran ehetik, és bár tényleg csak pár egyszerű hozzávalóból áll, mégis nagyon ízletes és finom.

Cookta - 2018.05.28.
Provence-i bab – mindenmentes és filléres fogás 10 perc alatt

A konzerv főtt bab nagyon jó barát a konyhában, bármikor előkapható, ha egy gyors és tartalmas, mégis egészséges fogásra vágyunk. Fehérjében és rostokban gazdag, a natúr konzerv változat csak babot, sót és vizet tartalmaz, fillérekből beszerezhetjük többnyire bármelyik boltban, így mindig érdemes belőle tartani otthon, mert tényleg tényleg villámgyors fogások készíthetőek belőle. Erre korábban már 3 változatot mutattunk, de most jöjjön az új kedvenc, a provence-i paradicsomos bab.

És hogy miért lett kedvenc? Mert egyszerűsége ellenére nagyon ízletes, egyszerre friss és tartalmas, laktat, de nem nehéz, elég hozzá egy szelet pirítós, ráadásul 10 perc alatt kész van. Fűszeres, illatos, aromás – ja, és hogy ehhez még egészséges és olcsó is? Hát ezért. 🙂

Provence-i paradicsomos bab

Hozzávalók 2 személynek:

  • 1 konzerv főtt fehér bab
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • 1/2 dl fehérbor
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a koktélparadicsomokat negyedeljük, a konzerv babot leszűrjük.

Az olajat egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk az újhagymát – a zöldjéből félretehetünk egy kicsit a tálaláshoz – és a fokhagymát, 1 perc után a babot és a paradicsomot is. Felötjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a provence-i fűszerekkel, és 5 perc alatt készre főzzük, amíg a lé nagyjából elfő, a bab átforrósodik és beszívja a bor és a fűszerek aromáit, a paradicsom pedig kicsit összeesik.

Azonnal tálaljuk az újhagyma zöldjével megszórva, pirítóssal önmagában is nagyon finom, de süthetünk hozzá egy tükörtöjást, vagy akár morzsolhatunk a tetejére egy kis kecskesajtot vagy fetát.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.