Ez az egyik legjobb életmentő fogás - gyors, olcsó, egészséges és pofonegyszerű -, vegetáriánusok, sőt vegák és diétázók is bátran ehetik, és bár tényleg csak pár egyszerű hozzávalóból áll, mégis nagyon ízletes és finom.
A konzerv főtt bab nagyon jó barát a konyhában, bármikor előkapható, ha egy gyors és tartalmas, mégis egészséges fogásra vágyunk. Fehérjében és rostokban gazdag, a natúr konzerv változat csak babot, sót és vizet tartalmaz, fillérekből beszerezhetjük többnyire bármelyik boltban, így mindig érdemes belőle tartani otthon, mert tényleg tényleg villámgyors fogások készíthetőek belőle. Erre korábban már 3 változatot mutattunk, de most jöjjön az új kedvenc, a provence-i paradicsomos bab.
És hogy miért lett kedvenc? Mert egyszerűsége ellenére nagyon ízletes, egyszerre friss és tartalmas, laktat, de nem nehéz, elég hozzá egy szelet pirítós, ráadásul 10 perc alatt kész van. Fűszeres, illatos, aromás – ja, és hogy ehhez még egészséges és olcsó is? Hát ezért. 🙂
Provence-i paradicsomos bab
Hozzávalók 2 személynek:
Elkészítés: Az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a koktélparadicsomokat negyedeljük, a konzerv babot leszűrjük.
Az olajat egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk az újhagymát – a zöldjéből félretehetünk egy kicsit a tálaláshoz – és a fokhagymát, 1 perc után a babot és a paradicsomot is. Felötjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a provence-i fűszerekkel, és 5 perc alatt készre főzzük, amíg a lé nagyjából elfő, a bab átforrósodik és beszívja a bor és a fűszerek aromáit, a paradicsom pedig kicsit összeesik.
Azonnal tálaljuk az újhagyma zöldjével megszórva, pirítóssal önmagában is nagyon finom, de süthetünk hozzá egy tükörtöjást, vagy akár morzsolhatunk a tetejére egy kis kecskesajtot vagy fetát.