Írd be, mit keresel:

10 étel, ami eltelít, de nem hizlal

Ha valaki figyel a vonalaira, szeretne egészségesen étkezni, netán diétázik, akkor előszeretettel választja a könnyű, sovány, kalóriaszegény alapanyagokat, ami részben rendben, de sokszor ezek fogyasztása után már 1-2 órával újra éhesek vagyunk. Jöjjön 10 olyan alapanyag, ami eltelít, egészséges, és kivédhetjük velük a délutáni elcsábulásokat...

Cookta - 2018.06.10.
10 étel, ami eltelít, de nem hizlal

1. Krumpli

A krumplit az utóbbi időkben az egészségtelen és hizlalós kategóriába soroltuk be, ami igaz is, ha csipsz vagy sült krumpli, vajas-tejszínes krumplipüré formájában fogyasztjuk, de ha salátának vagy sütőben sütve készítjük, akkor egészséges, laktató elemként lehet része a fogásainknak, és 100 g csak 92 kcal energiát tartalmaz, és kevés is elég belőle a jóllakottsághoz.

2. Banán

Könnyen emészthető, rostokban és vitaminokban gazdag, semleges íze miatt minden gyümölccsel párosítható például turmixban, helyettesítheti a tojást és a vajat sütokben, palacsintákban, de önmagában is nagyon jó gyors uzsonnának, és 100 g csak 70 kcal, viszont laktat és eltelít.

3. Zabpehely

Lassan felszívódó, hosszan eltelít, filléres és nagyon kiadós, 100 g 68 kcal, de ugye ez ebből az alapanyagból rengeteg. Tele van rostokkal és B-vitaminokkal, és nem csak zabkása készíthető vele – a zabpehely rengeteg módon készíthető – receptjeinket itt találjátok >>

4. Konzerv főtt bab

Rostokban és ásványi anyagokban gazdag, jótékonyan hat az emésztésre, kimondottan pénztárcabarát, és pikk-pakk varázsolható belőle saláta, egytálétel, szendvicskrém. 100 g 95 kcal energiát tartalmaz, és igazán laktatós, és mindenféle ízvilág és fűszer jól passzol hozzá.

5. Sovány tejföl

Fehérjében gazdag, de zsírszegény, laktat és nem nehéz, 100 g 45 kcal energiát tartalmaz, és salátaöntetnek zöldfűszerekkel, mártogatósnak friss zöldségekhez, de akár smoothie gazdagításához, selymesítéséhez is remek. Könnyű, alakbarát, krémes, mindenhez jól illik, mert kevésbé savas, mit a joghurt vagy a kefir.

6. Alma

Bár sajnos az utóbbi időkben meglehetősen drága lett az alma, mégis az egyik legjobb diétás és laktataó alapanyag. Rostokban és vitaminokban gazdag, önmagában vagy süteményekbe, müzlibe reszelve, salátába szeletelve is tökéletes, ráadásul cukrot is spórolhatunk édességének köszönhetően.

7. Tojás

A tojás az egyik legolcsóbb fehérjeforrás, laktat és tele van éltető energiával, ráadásul pofonegyszerűen elkészíthető rántottának, omlettnek, főtt tojásnak, salátával kiegészítve a legjobb választás, és annyira sokrétűen belekomponálható az egészséges és alakbarát étrendbe!

8. Fehér húsok

Sok értékes fehérje, kevés zsiradék – ez jellemzi a sovány fehér húsokat, mint amilyen a csirkemell, a pulykamell vagy akár a kevésbé kurrens, de nagyon finom nyúlhús. Ha pároljuk, sütőben vagy tepsiben hirtelen sütjük, akkor nagyon egészségesek és telítenek – a bundás, rántott változatok jelentik csak a csapdát!

9. Sovány halak

A fehér húsú, sovány hal kiváló fehérjeforrás, legyen az tengeri vagy édes vízi, tőkehal, pangasius, tilápia, pisztráng mindig jó választás, könnyű, mégis laktat, gyorsan elkészül és nagyon finom – ráadásul ma már egyre több helyen beszerezhető fagyasztva is, így csak elő kell kapni a mélyhűtőből, és felolvasztás nélkül is gyorsan alakbarát fogás varázsolható belőlük a sütőben, serpenyőben.

10. Teljes kiőrlésű tészta

Sokkal tovább érezzük a teljes kiőrlésű tésztákkal jóllakottnak magunkat, mint a hagyományossal, ráadásul kevesebb kalóriát és több rostot tartalmaznak, és ha nem egy durván sajtos, tejszínes szósszal készítjük, akkor úgy laktatnak, hogy nem hizlalnak. Paradicsomos alap, friss zöldek – mégis finom és igazi tésztaélmény!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.