Írd be, mit keresel:

Camembert quiche, a nagyon sajtos sós pite egyszerűen

A camembert isteni sajt, főleg akkor, ha jó érett, és viszonylag ritkán gondolunk rá, ha valami sajtos dolgot sütnénk. Pedig nagyon jól olvad, remekül átadja az aromáit, ha például sós pitébe tesszük. Egyszerű, és mindenkit lenyűgözhetünk vele!

Cookta - 2018.07.07.
Camembert quiche, a nagyon sajtos sós pite egyszerűen

Nagyon gazdag ízvilágú ez a baconnel és párolt póréval készült quiche vagy sós pitetorta, a ropogós tészta és az olvadós sajt párosának köszönhetően ellenállhatatlanul finom, és igazán egyszerűen elkészíthető, minimális munkával. Rusztikus, a camembert sajttól különleges, egy kis rozmaring, provence-i fűszerkeverék és mustár teszi tökéletessé. A bacon helyett sonkával is készíthető, sőt a póré helyett is használhatunk édesebb fehér hagymát…

Salátával tálalva gyors ebédnek vagy vacsorának, de vendégvárónak vagy kertben, teraszon beszélgetős, baráti estékre magában is ideális rusztikus fogás, melegen és langyosan is nagyon finom, csak ne sajnáljuk belőle a jó kis camembert-t.

Pórés-baconös pite sok camembert sajttal

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 szál póréhagyma
  • 15 dkg kockázott bacon
  • 2 tojás
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 ág rozmaring
  • 1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 nagyobb (25 dkg) camembert sajt
  • só, bors

Elkészítés: A kockázott bacont egy serpenyőben közepes lángon feltesszük pirulni, hagyjuk, hogy kiengedje a zsiradékot, majd ha kellően illatos, egy tálkába kiszedjük. Közben a pórét megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük, majd a bacon visszamaradt zsiradékához adjuk a rozmaring lecsípkedett leveleivel, és gyenge tűzön megfonnyasztjuk, közben meglocsoljuk a balzsamecettel, és hagyjuk elpárologni, majd a tűzről levéve félretesszük.

A leveles tésztát kiterítjük, és a papírral együtt egy piteformába tesszük, finoman belenyomkodjuk, az alját megbökdössük villával, majd megkenjük 1 evőkanál mustárral. Egyenletesen elosztjuk benne a fonnyasztott pórét és a bacont. A tojásokat egy tálkába felütjük, villával elhabarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a provence-i fűszerkeveréket és a tejszínt, simára keverjük, majd egyenletesen a pitére locsoljuk. A camembert-t felszeleteljük, és kirakjuk vele a pite tetejét.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30 perc alatt megsütjük, míg a tészta ropogósra, a töltelék pedig krémesre sül.

Azon melegében vagy langyosan tálaljuk egy adag salátával főételként, de magában falatozva is tökéletes baráti beszélgetős borozáshoz.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.